Heb je al een ‘uitgestelde koffie’ besteld?

Waarschijnlijk heb je het al eens voorbij zien komen op Facebook, het bestellen van een ‘uitgestelde koffie’ begint namelijk ook steeds populairder te worden binnen Nederland. Het initiatief komt uit Napels en verspreidt zich langzaam over de rest van de wereld. Het principe werkt heel simpel. Je bestelt en betaalt meerdere koffies, maar je neemt er zelf maar één mee. De rest laat je staan, dit zijn de ‘uitgestelde’ koffies. Deze koffies zijn bedoeld voor arme of dakloze mensen die de koffie zelf niet kunnen betalen. Een erg leuk initiatief, zeker in deze koude tijden. Facebook Suspended Coffees

Bron(nen):   Facebook Nl  De Morgen    

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Erg leuk maar helaas niet origineel.
  In België was er jaren geleden (in de jaren 90) al een “Frietkot”eigenaar die voor kinderen in de achterstandsbuurt waar hij met zijn bedrijf zat speciale maaltijden maakte . Je moet dan denken aan bijvoorbeeld aardappelsalades en schnitzels. Misschien niet het meest gezonde initiatief maar zeer lovenswaardig.
  Eigenlijk was hij een voorloper van de voedselbank.

  • nadine_v

   Er is toch een verschil tussen een ondernemer die hier positieve publiciteit mee genereert en een particulier die een onbekende trakteert zonder dat hij daar iets voor terugkrijgt

   (in antwoord op catchit64)
   • catchit64

    In zijn zaak betaalde de andere klanten wat meer en met dat geld werden die maaltijden verzorgd dus exact hetzelfde. Kortom niks nieuws

    (in antwoord op nadine_v)
 2. Vogelbeest

  Lijkt me in Nederland met uitkeringen, huursubsidie, relatief goedkope levensmiddelen en voedselbanken volledig overbodig.

  • Apekool

   Dat is waar, maar niet alles wat je doet hoeft nodig te zijn. Je mag het ook doen om er zelf een goed gevoel aan over te houden!

   (in antwoord op Vogelbeest)
  • Tiest

   Vogelbeest, waar u over praat is het NL van de jaren 70 en 80, maar nu zijn we 20 jaar ‘vrije markt’-politiek verder en zit vooral de onderlaag hiermee in de drek.

   (in antwoord op Vogelbeest)
  • marianne martens

   u beweert volstrekte onzin, omdat alles bijna is afgeschaft, uitkeringen eveneens pensioen en lonen veel in hebben moeten leveren, alles duurder is geworden en uw uitspraak van “relatief goedkope” levensmiddelen is helemaal een ” gotspe ” Het is duurder en heeft minder kwaliteit. In Duitsland zijn de levensmiddelen goed en veel goedkoper. In de winkels geloofde ik niet dat alles zoveel minder duur was.
   Misschien heeft U het artikel al gelezen hoe Shell alle belastingen omzeilt door zijn postbussen everywhere. Als deze “walgelijke” Maatschappijen+ aandeelhouders vooral, hun maatschappelijke verantwoording hadden genomen werd er nu zo door vooral de Liberalen binnen de Staat gejat van het volk. Wij, het volk, worden continue tegen elkaar uitgespeeld. met dank aan Wouter Bos/ Kamp en de zijnen.

   (in antwoord op Vogelbeest)
 3. moretime

  he vogelbeest zelf zeker nooit uitkering gehad? een op de 10 mensen (gezinnen) leeft onder armoede grens. dat betekend geen geld genoeg voor algemene dagelijkse levens middelen zoals eten enz enz is een feit in ned. deze mensen hbn altijd zorgen om financiën veel mensen beseffen dit niet, eigenlijk zou giro 5555 eens een actie moeten doen voor deze bevolkings- groep

Reacties niet toegestaan