Er komt geen ’dislike’ functie op Facebook

Het lijkt er sterk op dat we geen ‘dislike’ functie meer hoeven te verwachten van Facebook. Het sociale netwerk zal de functie zeker niet op korte termijn toevoegen, aldus productingenieur Bob Baldwin. Baldwin gaf antwoord op deze brandende vraag van veel Facebook gebruikers tijdens een Reddit ‘Ask me Anything’ discussie eerder deze week. Dit heeft allemaal te maken met de filosofie die Facebook hanteert. Alle acties op Facebook hebben de neiging om zich te richten op positieve sociale interacties. Zo zijn ‘Likes’ de eenvoudigste vorm om je positief te uiten over iets. Volgens Baldwin is het onnodig om ook een ‘dislike’ optie toe te voegen. Ook al zijn er soms gevallen dat het toepasselijk is, zoals wanneer iemand ziek is, iemand een ongeluk heeft gehad of als er iemand overleden is. Maar voorlopig voldoet een mooie reactie ook gewoon. Overigens zijn er wel twee manieren om alsnog een dislike optie te krijgen, maar beide functioneren niet helemaal zoals verwacht. De eerste is een gratis add-on van Mozilla, maar zoals te zien is bij de reviews gebeurt er niets zodra je op dislike klikt. Verder is er ook nog de Hater App, waarin gebruikers de Facebook berichten van vrienden kunnen disliken. De dislikes zijn echter alleen te zien op de applicatie en niet op Facebook.

Bron(nen):   Hufftington Post  Mozilla  Hater App  

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Erwin

  Waarom zou je een dislike knop willen hebben? Dat zou cyberpesten nog meer in de hand werken.

  • nadine_v

   Als iemand schrijft dat hij/zij iets vervelends heeft meegemaakt en ik ‘like’ dat, dan is dat eigenlijk cyperpesten.

   (in antwoord op Erwin)
   • Guest

    Daarom like ik dat ook niet, maar wanneer kinderen veel dislikes krijgen dan is dat gewoon cyberpesten. De dislike button is nergens goed voor.

    (in antwoord op nadine_v)
    • nadine_v

     oké, veel dislikes is niet leuk, eigenlijk zou er dan een knop ‘sterkte’ of zoiets moeten zijn.

     (in antwoord op Guest)
    • asdgasg

     Dat is maar in heel weinig gevallen. Weet je wat pas slecht is? Dat mensen niet op hun vingers getikt worden als ze debiel racistische of andere ondoordachte domme dingen op facebook zetten. Dat soort mensen moet je kunnen laten zien, als groep, dat je het niet met hen eens bent.

     (in antwoord op Guest)
 2. Violacase

  Eén van de redenen dat ik mijn persoonlijk FB eruit heb geknikkerd is die hele idiote positivistische ‘like-functionaliteit’. Wat is dat, ‘like’? Het zegt niets, maar dan ook helemaal niets. Hetzelfde geldt voor een eventuele ‘dislike’.
  Waar je misschien wat aan zou hebben is een flinke lijst met aanvinkopties waarop je dan bijvoorbeeld de keuze ‘Daar heb je goed over nagedacht’ zou kunnen aanvinken samen met de optie ‘Deze tekst is plagiaat’. Bijvoorbeeld.

  • nadine_v

   het leukste zou zijn als je die multiple choice zelf mocht samenstellen:
   a. ga toch fietsen
   b. …

   (in antwoord op Violacase)
 3. janneke123

  Hit is sowieso een eng fenomeen dat hele Facebook. Veel mensen gooien hun hele hebben en houden op straat en als er dan wat fouts mee gedaan wordt dan is ineens de privacy in het geding.

  Als ik mijn vakantiefoto’s of andere zaken wil delen met vrienden dan zijn daar heel wat andere mogelijkheden voor.

  • nadine_v

   Vertel! Alles wat je online deelt, ligt op straat.

   Of moet ik langskomen om een hele avond vakantiedia’s te bekijken? Vreselijk! Dan liever een beleefdheids-like en ik ben ervan af!

   (in antwoord op janneke123)

Reacties niet toegestaan