Max stopt met uitzenden van ex-SS-er Derrick

Horst Tappert, die jarenlang commissaris Derrick speelde in de gelijknamende serie, blijkt niet alleen de aardige politieman te zijn geweest, maar ook officier bij een van de beruchtste divisies van de Waffen SS. Horst Tappert heeft altijd gezegd dat hij verpleger was in een divisie van de Wehrmacht. Maar dat was hoogst waarschijnlijk een leugen. Hij was volgens een Duitse socioloog lid van de beruchte divisie Totenkopf. Veel leden daarvan hebben zich schuldig gemaakt aan oorlogsmisdaden. Omroep MAX, die herhalingen brengt van de serie, houdt daarmee op."We gaan geen acteur eren die zo heeft gelogen over zijn verleden", zegt MAX-voorzitter Jan Slagter.
 

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. addicoco

  volgens de Frankfurter Algemeine, de krant die het nieuws naar buiten bracht, was Tappert’s rang grenadier. Wat gewoon soldaat is en geen officier. Maar ook dan ben je nog vrijwillig de SS ingegaan.

 2. catchit64

  Jeetje, hoe lang blijven we nog bezig met die oorlog.

  Je krijgt de overledenen helaas niet terug en dat er in die oorlog verschrikkelijke misdaden zijn gepleegd en ellende is aangericht dat is helaas een feit.

  Mij is altijd geleerd dat je op een goed moment de boel moet laten rusten maar dat ligt bij WO2 kennelijk anders.

  Je kunt hem niet vragen of hij vrijwillig of gedwongen bij de SS is gegaan dus conclusies trekken uit vaagheden is niet netjes meneer Slagter.
  Eerst de feiten kennen dan handelen.

 3. utsjaermets

  Weer zo’n krampachtige poging om politiek correct te zijn. Maak je maar druk over belangrijke zaken.
  Daarnaast, je eert toch niet een acteur door de serie uit te zenden. Het is maar gewone televisie hoor, waar veel mensen plezier aan beleven (beleefden).

 4. iembam

  Ik keek niet, dus het raakt me niet, maar ik vraag me af hoelang we nog in die oorlog blijven zitten. De nederlanders waren ook een “stelletje rotzakken” ( citaat van mijn opa, indie ganger) in nederlands indie. En dat was nog mild uitgedrukt. We demoniseren “onze” jongens toch ook niet. Meten met twee maten?

Reacties niet toegestaan