Mart Smeets wordt heel boos op Matthijs

Mart Smeets is na de talloze bekentenissen van dopinggebruik in de wielerwereld de gebeten hond. De presenator van onder meer De Avondetappe had het als 'hoeder van de waarheid' volgens DWDD- presentator Matthijs van Nieuwkerk moeten weten, maar die opmerking schoot bij Smeets totaal in het verkeerde keelgat. “Als je dát denkt, dan ben je nog stommer dan je eruit ziet”, sneerde Smeets in de richting vanVan Nieuwkerk in De Wereld Draait Door van woensdag.  

17 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Apekool

  Direct op de man spelen geeft mij altijd veel vertrouwen in de spreker 😉

 2. Otto Genee

  Waarom verschuilt Smeets zich toch steeds achter ‘allemaal’? “Wij journalisten” is er zo eentje. Volgens mij waren het journalisten á la Thijs Zonneveld die doorbeten en niet geloofden wat hen uitkwam. Smeets c.s. mogen zich al lang geen journalisten meer noemen. Ze zijn een goedbetaald onderdeel van het circus geworden, het circus waarin de oude leeuwen als Zoetemelk, Breukink en Boogerd met fluwelen handschoenen moeten worden aangepakt.
  “Wij Nederlanders die ons allemaal belazerd voelen” is een andere rookbom. Ik voel mij helemaal niet belazerd, U wel? Met enige regelmaat kijk ik al meer dan veertig jaar met plezier naar mooie wielergevechten. Ik weet al heel lang dat ze alles wat wel en niet verboden is doen om vooraan te eindigen. So what, niks nieuws toch? Het is snel voorbij met de Nederlandse wielerploegen als de NOS besluit er geen vijf minuten zendtijd meer aan te wijden. Maar ja dan heeft Smeets geen werk meer, sneu. Schrijf eens een boekje over wat u wel wist maar niet kon bewijzen meneer Smeets. Ook zo’n dooddoener. U bent geen officier van justitie of rechter, U zegt dat U journalist bent, doe uw werk en graaf, graaf en graaf nog eens. Laat dat mooie overhemd maar een keer smerig worden.

 3. Prikker

  Mart heeft zich vergist want het geloof in de wielersport is dan wel heilig voor Mart, maar Mart en zijn geloof zijn niet meer heilig voor de anders nooit zo kritische Matthijs.
  En dan doet pijn… dus schiet Mart in een fittie…. maar Mart voelt zich te groot om zich zelfs aan het eind van het interview daarvoor te verontschuldigen.
  Pijnlijke televisie.

 4. Dead Silence

  Mart, ga slapen. De Neel was een wielerkenner, jij een verkrampt aanhangsel, nog niet eens in de schaduw staand van Jean.

 5. JerushaG

  Dat zie ik nou eens graag, Matthijs van Nieuwkerk die iemand die zich “bigger than life” voelt en zich als “bigger than life” presenteert flink bij zijn arrogante nekvel pakt. Als ik Matthijs was zou ik mijn schouders ophalen bij een waardeoordeel van zo’n vadsige engerd als Smeets. Zijn goedkeuring moet je niet eens wíllen.

  Smeets heeft al net zo’n slecht zelfrelativeringsvermogen als Moszkowicz en het nóg meer achter de ellebogen dan dat-ie er uitziet.

  • John

   Goed, genoeg over Smeets, Moszkowicz (is die ook al sportjournalist geworden?). 18 regels.
   Nu over Matthijs van Nieuwkerk. Niks?

   (in antwoord op JerushaG)
   • JerushaG

    Weinig snugger van je om te denken dat Moszkowicz hier alleen aangehaald zou kunnen worden als hij een sportjournalist zou zijn geweest. Moet ik het dan maar even voor je uitleggen?… Nou, vooruit dan: alom bekend is dat Mosko zijn enorm gebrek aan zelfreflectie hem fataal is geworden. En manneke Smeets doet hem dat nog even fijntjes na. Zie je de overeenkomst nu?…

    En het enige wat ik op Matthijs aan te merken heb is dat-ie alwéér dat boegbeeld van zelfoverschatting Smeets een podium geeft. Wat dat betreft is Matthijs een beetje hardleers.

    Verder bepaal ik zelf wel hoeveel regels ik ergens aan besteed.

    En ik laat me al helemaal niets gelegen liggen aan de mening van iemand die niet eens in staat is om bovenstaande verbanden te zien.

    Toon eerst zelf maar eens een beetje “restraint” door wat minder vaak je mening te ventileren onder bijna íeder artikel waar een mogelijkheid tot reageren is. Je vindt je talloze reacties vast een enorm toegevoegde waarde aan fora, maar je overduidelijk van oeverloze verveling en gebrek aan bevestiging doorspekte (cynische en sarcastische) opmerkingen zijn vaak stomvervelend om te lezen. Iets meer zelfinzicht zou ook jou heel goed doen. Sterkte.

    (in antwoord op John)
    • John

     Dank! Je hebt me weer uitstekend vermaakt 😉

     (in antwoord op JerushaG)
     • JerushaG

      Och, ben je daar nou alwéér!

      Wat zielig voor je dat je denkt dat die sarcastische reactie nog werkt! Zó’n oude, versleten truc…

      Ik had natuurlijk ook kunnen weten dat ik hier met een internet-trol te maken heb. De toon, frequentie en tijden van je reacties verraden immers een gebrek aan sociaal leven en een dwangmatige behoefte aan geldingsdrang. Ik kan daarom eigenlijk ook niet anders dan medelijden met je hebben. Dat je bestaan duidelijk zo leeg en eenzaam is dat je dagelijks vermaak bestaat uit spuien en zuigen op internetfora. Wat een armoedige invulling van je dagen.

      En je zal nog wel door blijven gaan met (mijn) aandacht trekken, maar hier blijft het wat mij betreft nu toch echt bij. Ik heb namelijk nog wél een leven buiten internet.

      Oprecht en gemeend veel sterkte en zelfdiscipline toegewenst!

      (in antwoord op John)
     • John

      Goh een echte telepathische psycholoog, onder de indruk van uw vakmanschap. doet u ook aan instralen?

      (in antwoord op JerushaG)
     • JerushaG

      Jaja, doe maar bijdehand… Gewoon een kwestie van logisch nadenken en een beetje mensenkennis. (Maar daar ben jij natuurlijk niet snugger genoeg voor – gezien je eerdere onnozele opmerking “is Moszkowicz ook al sportjournalist?” – om dat in te zien en daarom val je ook steeds dankzij je eigen dwangmatige verslavingsgedrag zo door de mand.)

      Zo, en doe nu maar braaf centjes verdienen. Of ga lekker buitenspelen als je niks omhanden hebt. Veel gezonder dan dat eindeloze gereaguur van je op fora.

      Maak er wat van!

      (in antwoord op John)
 6. cor1007

  Ach ja, de vara wil entertainment, meneer smeets wil een boekje verkopen en alles voor de kijkcijfers zullen we maar zeggen 😉

 7. Gerd Boudrie

  Mart, bedankt voor een generatie lang topsport verslaan. Het was goed. Laat je niet van het hoogtepunt van die carrière afglijden. Het is goed geweest zo. Of blijf gewoon verslaggever en versla.
  “Jammer dat hij gestopt is.” klinkt beter dan “Gelukkig dat hij weg is.”.

 8. John

  DWDD MvN en de vleesgeworden Mont Ventoux, wie kijkt daar nog naar?
  Gewoon een gratis sterspot voor zijn boekje. Bah.

 9. Bert Hilhorst

  Mart Smeets, vergelijkbaar met Peter Ego de Vries, veel geld verdienen aan crimeinele activiteiten.
  een arrogante aasgier met een grote bek meer is het niet.

 10. mensenmens

  Noem je dat niet projectie?

 11. Cees C

  Ik ben een groot fan van DWDD maar als ik SMEETS in het programma zie zet ik de tv toch heel even uit.

Reacties niet toegestaan