‘De Wereld Draait Door nog niet in verval’

Van JP Geelen, toch niet altijd het zonnetje in huis, maar DWDD nog wel een tijdje doorgaan. Hoewel De Wereld Draait Door al acht jaar op de buis is, verveelt de show van Matthijs van Nieuwkerk nog steeds niet. Dat zegt tv-recensent  van de Volkskrant in Veronica Magazine, Geelen is, schrijft de mediacourant,  nog steeds fan. “Bij Paul de Leeuw en Barend en Van Dorp constateerde ik duidelijk het moment dat de curve naar beneden ging, maar DWDD weet zich telkens te vernieuwen. Soms door dwars tegen de tijdsgeest in te gaan en ruimte te maken voor een mini-opera.“  “Indutten is er niet bij met Van Nieuwkerk. Een jaar of 15 geleden was het nog populair om op tv een tikje ironisch te zeuren. Dat is nu niet meer.” “Matthijs straalt een zekere goedgemutstheid en opgewektheid uit. Precies wat past in de huidige tijd.” “Ik moet daar soms wel om gniffelen. Elk album, elk boek of elk kunstobject dat wordt besproken is een meesterwerk.”

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  het blijft een fantastische presentatie, goede redactie en een platform voor veel jonge talenten, ook niet vergeten de vaak uiterst bizarre grappen van Lucky TV. Mijnheer van Geelen heeft gelijk.

  • catchit64

   Sorry Marianne ik ben het maar met 1 ding eens en dat is Lucky TV. Die kijk in dan ook altijd op het internet dan hoef ik me niet te ergeren aan dat pedante mannetje met zijn misselijke lachje.

   (in antwoord op marianne martens)
  • stefan

   Precies! En als je het niet leuk vindt kijk je lekker niet. Dwdd is afwisselend, verheffend, humoristisch en informatief. Ik kan geen programma bedenken dat hier aan kan tippen. Het lijkt tegenwoordig wel mode om dit programma/van nieuwkerk af te kraken. Over originaliteit gesproken! Mondjes dicht, laat mij lekker kijken en vanaf 8 uur kunnen de haters naar rtl 4 zappen.

   (in antwoord op marianne martens)
 2. Genuine_Defector

  Afschaffen die handel. Zend de komende 8 jaar maar goede docu’s uit op dat tijdstip. Veel nuttiger en interessanter. Kan ik ook weer eens naar (een herhaling van) de publieke omroep kijken. Laat Nieuwkerk maar naar de commerciëlen gaan. Scheelt ook weer 5 ton per jaar.

  • Loobs

   Precies. DWDD schittert door oppervlakkigheid: een knieval aan het zogenaamde zapgedrag van de kijker. Gasten worden uitgenodigd omdat ze snel en geestig moeten zijn, niet zozeer zinnig; en dus word je als kijker geen steek wijzer. Intussen krijgt het old boys network van Matthijs ruim baan, maar laten dat nou juist niet de interessantste geesten zijn.

   (in antwoord op Genuine_Defector)
   • marianne martens

    het kopt niet wat U schrijft,bv Zwagerman is erudiet in de uitleg van beeldende kunst, het is tamelijk abstract maar voor U toch ook wel begrijpelijk!!! Makkelijk wat u zegt en niet nadenkt over wat het voor al die getalenteerde jonge kunstenaars, een absolute stimuli geeft om mooie dingen te verbeelden en te blijven verbeelden.Eigenlijk zou je de “De Wereld Draait Door” een Groot Instituut kunnen noemen, dat direct kunst, maatschappelijke vernieuwingen, mededogen met alle vormen ( Vonk ) van leven, een ander zicht te geven op het leven hier in het ” knetterend” benauwd Nederland.

    (in antwoord op Loobs)
  • André Somers

   Ik denk dat goede docu’s per jaar duurder zijn dan die 5 ton, maar dat wil niet zeggen dat ik het niet met je eens ben…

   (in antwoord op Genuine_Defector)
   • Genuine_Defector

    Die twee zaken staan inderdaad los van elkaar. Althans, zo bedoelde ik het. Voor 5 ton koop je waarschijnlijk niet zo veel. Moet wel eerlijk zeggen dat ik geen idee heb wat de kosten zijn van het uitzenden van een goede docu. Eens kijken of ik dat kan achterhalen…

    Daarnaast zijn er tegenwoordig bijzonder veel low-budget docu’s. Iedereen met een camera (bijna iedereen dus) kan een docu schieten. En dat gebeurt ook en masse. Daar zit gigantisch veel troep tussen, maar ook enkele pareltjes. Die kosten geen drol, maar zijn vele malen interessanter dan Nieuwkerk en zijn versleten gasten. Nou ja, ik neem aan dat de bekendere documentaire-sites hier wel bekend zijn verder.

    (in antwoord op André Somers)
 3. dhhk

  Nou toevallig ben ik rond verkiezingstijd afgehaakt toen ik vog de zoveelste keer die frenk van der linde zag zitten. Sindsdien ben ik niet meer gaan kijken

  • marianne martens

   jammer want diezelfde Frenk zette, de verzorgster van zijn demente moeder in het ” zonnetje” omdat dat eigenlijke de anonieme helden zijn in Nederland. ik zou toch maar weer eens keer kijken, misschien kun je het beetje bijstellen. tja of niet, is ook niet erg.

   (in antwoord op dhhk)
 4. BeelaTeismar

  Bestaat dat nog dan?

 5. catchit64

  Is dat met die man die te snel praat, onverstaanbaar dwars door het applaus zit te lullen en het ontzettend met zichzelf getroffen heeft? En is dat het programma die telkes weer dezelfde gasten aan tafel heeft zitten? Noem dat maar vernieuwend.

Reacties niet toegestaan