Wall Street Journal wordt gewone krant

Sinds Rupert Murdoch eigenaar werd van de Wall Street Journal (WSJ) is het instituut, dat twee eeuwen wars was van vernieuwing, heel snel aan het veranderen in een doodgewone krant.
Het is een algemene krant geworden, waar wel nog veel business-nieuws in staat, maar ook veel berichten over andere onderwerpen. Er staat in de WSJ tegenwoordig zelfs sport, nog net niet de laatste uitslagen, maar toch...
Volgens Followthemedia, gaat de WSJ steeds meer lijken op ... USA Today. Net als USA Today praat de WSJ de Amerikaan bij over al hetgeen de afgelopen 24 uur is gebeurd in de wereld. De schrijfstijl is anders, maar de onderwerpkeus opmerkelijk gelijk. Dat is ook niet verbazingwekkend; toen Murdoch de WSJ overnam was zijn plan er een krant van te maken die kan concurreren met de New York Times, als algemene nieuwskrant.
Volgens Followthemedia is dat proces een eindje gevorderd, al is het resultaat eerder het (relatief oppervlakkige) USA Today dan de New York Times. Maar wie weet, wordt dat nog beter.

Bron(nen):   followthemedia