Portret Shakespeare gevonden?

Een schilderij dat meer dan driehonderd jaar in bezit is geweest van een deftige Engelse familie zal morgen worden gepresenteerd met de mededeling dat dit het enige echte portret is van William Shakespeare. Tot op heden was niet bekend hoe de schrijver/dichter er uit heeft gezien. 
De claim dat het hier om de enige echte Shakespeare gaat, wordt ondersteund door Stanley Wells, een van de grootste Shakespeare-deskundigen. Het portret is in 1610 geschilderd, de auteur was toen 46 jaar. Drie eeuwen lang was het schilderij in bezit van de familie Cobbe en hing het wisselend in enkele landhuizen. Lange tijd werd aangenomen dat de afgebeelde persoon iemand anders was. 
The Sunday Times legt nu uit waarom dit schilderij wel degelijk de allergrootste schrijver ooit afbeeldt. En toch is niet iedereen ervan overtuigd dat dit ook het geval is. Al eeuwenlang duiken zogenaamde echte afbeeldingen van Shakespeare op, altijd fake, bijna altijd gemaakt om geld mee te verdienen. 
Er zou dan ook een heuse expositie te maken zijn van alle ‘enige echte’ Shakespeare-afbeeldingen die de afgelopen eeuwen zijn opgedoken.

Bron(nen):   The Times