Facebookrage: Piemels Tekenen Op De NRC

Twee studenten die een jaar studeerden in Australië ontdekten daar een hit op facebook: 'Drawing Dicks On The Herald Sun'. The Herald Sun is een grote krant daar en de hobby is op geestige of kunstzinnige wijze een piemel toe voegen aan een illustratie in de krant. De twee studenten hebben net zo'n Facebookpagina gemaakt als die in Australië, maar nu met de Nederlandse NRC Piemels Tekenen Op De NRC, heet de pagina. Ze maken zelf tekeningen, maar je kunt ook iets insturen als je wilt. Ze krijgen zo'n tien externe piemeltekeningen per dag binnen, waarvan ze de beste online zetten op de facebookpagina die al meer dan 9.000 likes heeft weten binnen te slepen. Soms zijn de tekeningen zelf geestig, soms is alleen al het idee grappig. Bashar al-Assad met een gigantische piemel - dat klinkt al geestig. 'En de sportpagina's natuurlijk', zegt een van de studenten tegen het AD. 'Daar staan de beste poses op.' Een verslagen Nadal in gevecht met zijn piemel. Federer die triomfantelijk zijn enorme ballen als een veegnet achter zich aantrekt. De pagina is een bezoek zeker waard.

Bron(nen):   Facebook      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Barry Bafman

  ‘Bashar al-Assad met een gigantische piemel – dat klinkt al geestig’

  Ik heb blijkbaar geen humor.

 2. André Somers

  NRC.next zelf had dit vorige week ofzo al opgepakt, en heeft die jongens de gelegenheid gegeven om dit maar direct op in krant zelf te doen.

 3. Paulraw

  ”Soms zijn de tekeningen zelf geestig, soms is alleen al het idee grappig. Bashar al-Assad met een gigantische piemel – dat klinkt al geestig.
  De pagina is een bezoek zeker waard.”

  Wat een niveau weer op WIK.
  Notabene geschreven door een ex- hoofdredacteur van HP/deTijd.

 4. Kees Cornelder

  uhh…. komkommertijd is aangebroken ??

Reacties niet toegestaan