De HuffPo gaat een eind maken aan anonieme reacties

De Huffington Post is een van een grootste en succesvolste nieuwsites ter wereld. En een site van die omvang krijgt uiteraard ook heel veel reacties op geplaatste berichten. Er zijn sinds de site bestaat al een paar honderd miljoen reacties geplaatst. Op dit moment kun je op berichten van de Huffington Post nog anoniem reageren. Niet dat je zeker weet dat je reactie wordt geplaatst: allereerst worden reacties gefilterd waar verboden woorden in staan en daarnaast is er nog een klein legertje moderatoren dat kijkt of de reactie door de beugel kan. Maar oprichtster en hoofdredacteur Arianne Huffington heeft niettemin aangekondigd dat het strenger gaat worden. Over een tijdje zal het niet meer mogelijk zijn onder een pseudoniem te reageren. Hoe de HuffPo dat voornemen technisch gaat uitwerken is nog niet duidelijk. Veel sites op internet worstelen met de wijze waarop je moet omgaan met reacties.  Enerzijds is het leuk en waardevol als lezers reageren en iets toevoegen aan wat op de site staat. Anderzijds blijkt dat niet iedereen met die mogelijkheid goed weet om te gaan.

Bron(nen):   Gigaom      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Als de nieuwssites het reageren door de lezer lastiger maken, zal het aantal reacties drastisch afnemen.

  Ik vermoed dat zelfs het verplichte inloggen op de reactiesite van WIK al tot gevolg heeft gehad dat alleen de bekende diehards nog reageren. Ook op WIK constateer ik namelijk een sterke afname van reacties.

  • Genuine_Defector

   Aan de andere kant, enige mate van identificatie is volgens mij wel nodig voor de discussie. Als je het verplicht inloggen achterwege laat, kan men onder tientallen pseudoniemen het topic bevuilen met zeer uiteenlopende meningen. Daarnaast krijg je veel verschillende meningen onder de noemer “Anoniem”. Dat komt de discussie ook niet echt ten goede. Een echt open forum is volgens mij dus ook niet de oplossing.

   Denk verder dat de afname van reacties op Wel niet alleen te maken heeft met het verplicht inloggen…

   Ik wens ze verder veel succes daar bij de HP. Zullen ze nodig hebben met dit bizarre plan. Dat gaat niet werken.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
  • André Somers

   Ach… het ligt er maar aan wat je doel is. Die reacties kunnen een goede aanvulling zijn van de inhoud, maar het loopt ook nogal vaak uit op weer dezelfde zinloze discussies tussen de usual suspects. Wat voegt dat nu precies toe? En al die reacties modereren is ook geen goedkope zaak.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
  • Pim Pandoer

   Of ik nu in WIK reageer, in Welt.de of in de meeste andere websites, steeds verschijnt ik als Pim P. Deze Disqus vergemakkelijkt het werk van Big Brother zeer. Ongemerkt gaan we naar de geestelijke slavernij.

   (in antwoord op Jannie Ooms)

Reacties niet toegestaan