Veel lof voor Gommers die heel lief was voor Famke ‘ik heb veel respect voor corona’ Louise

Het was even geleden dat Jinek zoveel #ophef wist te veroorzaken. Maar het gesprek gisteravond met Famke Louise en ic-baas Diederik Gommers valt zeker in die categorie, gezien de vele twitterberichten.

Zangeres en influencer Famke Louise kwam uitleggen waarom ze onder de hashtag #ikdoenietmeermee de samenleving níet opriep om de coronaregels te negeren, zoals ze suggereert in haar boodschap op social media. Ze bleek enkel meer respect te willen voor jongeren en anderen die zwaar getroffen zijn door de crisis. Zelf heeft ze ook veel respect, maar dan voor corona zelf, zo klonk het enigszins warrig.

De manier waarop Gommers en ook de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb het gesprek met haar aangingen, verdient volgens veel Twitteraars alleen maar lof. Ze bleven geduldig uitleggen hoe belangrijk de coronamaatregelen zijn, hoewel de influencer duidelijk niet precies wist waar ze het over had. Want zoals Gommers gisteren bij Radio 538 zei: "We zijn geen China, we zijn van het polderen: wij maken elkaar duidelijk waarom we iets vinden en waarom we ergens voor kiezen.”