Video uit 1995: ‘wordt dat internet echt zo belangrijk?’ vraagt Sonja Barend.

In een uitzending van Sonja Barend in 1995 kreeg Maurice de Hond - een stuk jonger nog - de gelegenheid om uit te leggen hoe het verder zou gaan met dat internet waarover je zoveel hoorde. Maurice legde enthousiast uit dat we ijskasten zouden gaan kopen via dat internet, en boeken. Sonja houdt haar twijfels.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Prikker

  Poeh hey…. maar goed dat ze nooit naar Maurice geluisterd hebben…
  Want de roep om meer snelwegen is nog steeds topprioriteit, reistijden en reisafstanden zijn toegenomen en al die verhoogde efficiency heeft niet geleid tot meer vrije tijd.

 2. Peter

  Wist ik allang. Droomde van de komputer. Nee, niet zo’n grote kast in de huiskamer. Daar had ik dan niet meer ingepast.

 3. Dennis

  Valt vooral op hoe ontzettend hij er langs zit…
  Praten? Ontvangen worden door een sales rep? Credit card in de computer stoppen? Je huiskamer al 3D in de computer?
  Niks van dat alles. Het enige waar hij gelijk in heeft is het belang van het internet, maar dat zag iedereen aankomen. Sonja’s twijfels zijn waarheid gebleken.
  Absoluut leuk om terug te kijken. Ook grappig dat het woord digibeet weldegelijk doorgebroken is.

  • catchit64

   Het valt best mee hoor, hij is ook geen waarzegger.
   – Praten? Jij hebt Chrome kennelijk niet als je standaard browser
   – Je huiskamer al 3D in de computer? Met Autodesk Homestyler heb je ‘m inderdaad in je computer en kun je kijken of het mooi staat
   – Credit card in de computer stoppen? Hij zei ook niet hoe het fysiek eruit zou gaan zien maar omschrijft wel iets wat het nu ongeveer is.
   – Sonja’s twijfels zijn waarheid gebleken. Sonja was gewoon een naïef mens die vast hield aan oude waarden en dat waarschijnlijk nog doet.

   (in antwoord op Dennis)
   • Dennis

    Ik gebruik altijd Chrome. Maar ken jij iemand die er ook daadwerkelijk mee praat? Voice recognition is nog niet eens voorbij de beta. Maar dat is ook niet wat De Hond bedoelde. Hij had het over contact met een sales rep. Zo werkt het niet. We browsen en vergelijken zelf, en er zit geen verkoper aan de andere kant van de lijn.
    Homestyler? Dat soort software bestond destijds ook al. `Punt is, niemand besteld zijn meubilair rechtstreeks vanuit zijn virtuele woonkamer. Toen niet en nu nog niet.
    Hij schetst een werkwijze die in het geheel niet waar is geworden. Enkel het prijs vergelijk klopte. Maar hij zei dat prijsverschillen daardoor kleiner zouden worden. Ook dat herken ik niet, al zou het me niet verbazen als dit nog wel gaat gebeuren.
    Maar vergeet niet, de uitzending is uit ’95 en hij had het over 10 jaar later. We zijn inmiddels 18 jaar verder….

    (in antwoord op catchit64)
 4. Jan Hendrik Bos

  Een videorecorder. Dat woord verdwijnt binnenkort uit de Dikke VanDale.

Reacties niet toegestaan