Dit is Belle de Jour

Op enig moment besloot ze om financiele redenen in de prostitutie te gaan en zo begon Belle de Jour het (internet)dagboek dat in 2003 werd bekroond met de Guardian-weblog voor het beste blog. 
Grote vraag in Londen: wie zat achter dit pseudoniem? De naam Belle de Jour verwees naar de titel van een film van Luis Bunuel (1967) waarin een huisvrouw (Catherine Deneuve) in een luxe bordeel gaat werken. 
Na het internetdagboek verscheen het boek (bestseller) en al die tijd bleef de ware auteur verborgen. Tot vandaag. Want hedenochtend meldde The Sunday Times dat dr. Brooke Magnanti, een kankeronderzoekster die is verbonden aan een medisch instituut in Bristol, achter de naam verscholen gaat. 
In een interview zegt Magnanti (34) dat ze destijds al een eind met haar proefschrift gevorderd was, dat ze in geldnood verkeerde en besloot zich te prostitueren. Dit uitstapje naar een andere bezigheid duurde 14 maanden. Haar identiteit was al die tijd een groot mysterie en er werd veel gespeculeerd over bekende schrijvers (de dagboeken waren nogal goed) die op deze manier aan de weg zouden timmeren. 
Nadat ze zich bij een escortbureau had gemeld, begon haar geheime leven. Achteraf was dat alemaal erg leuk, zo zegt ze nu. Wel zat het haar dwars dat ze niet kon genieten van de roem van haar geschrijf, en dat is de reden van deze coming out. 
Vandaag staat ze met naam en foto in de krant, dit weekend gaat ze haar ouders vertellen was ze ooit heeft gedaan. 

Bron(nen):   The Sunday Times