TV uit de lucht door test noodstroom – publieke omroep wist van niets

Gisteravond vielen de televisiezenders van de Publieke Omroep uit en ook de radiozenders. Volgens de stroomleverancier vanwege een geplande oefening met de noodstroomvoorziening. Maar de site van de NOS meldt dat de omroepen op het Mediapark in Hilversum niet wisten  dat gisteravond de noodstroomvoorziening getest zou worden. "De test was bij ons niet bekend en daardoor konden we ons niet voorbereiden op een noodscenario", zei voorzitter Hagoort van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) in het NOS Radio 1 Journaal. "Het is dramatisch. De aggregaten pakten het niet op toen de stroom uitviel en dat is vreemd", zei Hagoort tegen de NOS. "We gaan nu kijken wat er precies gebeurd is." Netbeheerder Liander zegt dat de stroomuitval het gevolg is van een test en komt met een rapport over de oorzaak. Door de stroomstoring op het Mediapark waren verschillende uitzendingen van de publieke omroep niet te ontvangen. De tv-uitzending van NOS Studio Voetbal speelde zich al af in het schemerduister. Rond 23.00 uur gingen alle publieke radio- en tv-zenders uit de lucht.Vanaf ongeveer 23.30 uur waren Radio 1, 3FM en Radio 4 weer te ontvangen, ruim drie kwartier later gevolgd door Radio 2 en Radio 5. Rond 23.45 uur deed tv-zender Nederland 1 het weer. Nederland 2 en Nederland 3 deden het vanmorgen weer.  

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Captain Caveman

  “De test was bij ons niet bekend en daardoor konden we ons niet voorbereiden op een noodscenario”
  Wacht even…… die noodstroomvoorziening is toch het noodscenario bij stroomuitval??
  Ergo, bewezen is dat noodscenario niet goed functioneert

 2. Anna

  Jammer dat het niet blijvend is , zou een prettig idee zijn , scheelt miljoenen aan weggegooid geld , kunnen we aan belangrijke zaken uitgeven .

 3. Jannie Ooms

  Misschien schrijf ik nu over iets dat me boven de pet gaat, het zou niet de eerste keer zijn… maar waarom wordt zo’n test niet gewoon ‘s nachts uitgevoerd?

Reacties niet toegestaan