Bloggen is uit

De populairiteit van het bijhouden van je eigen weblog was blijkbaar ook niet meer dan een fase in de ontwikkeling van het Internet. Bloggen wordt onder tieners en jonge volwassenen in hoog tempo minder populair, blijkt uit een grootschalige enquete. In de afgelopen drie jaar is het aantal mensen dat nog een eigen blog heeft met de helft gedaald. De fase van het bijhouden van je persoonlijke leven in uitgebreide verslagen, openbare dagboeken, is voorbij. Jonge mensen kiezen nu steeds vaker voor sociale media, Facebook, Twitter en LinkedIn geven de toon aan onder jongeren. 73 procent van de ondervraagde jongeren zijn wel lid van een of meerdere sociale netwerken op Internet.
Toch doet slechts acht procent van de jonge internetgebruikers (althans in Groot Brittanië, in Nederland zal het nog minder zijn) regelmatig verslag vanaf zijn Twitteraccount. De onderzoekers noemen de uitkomsten verassend, gezien de wereldwijde populairiteit van Twitter. Een van de drempels voor jongeren om niet actief te worden op Twitter is dat het netwerk gezien wordt als iets voor beroemdheden en politici. De meeste mensen vinden hun eigen leven niet interessant genoeg om er regelmatig verslag van te doen. 
Vreemd eigenlijk, gezien de populairiteit die het bloggen ooit genoot. Blijkbaar is het uitbundig verslaan van je eigen leven in blogs, waar je ook je mening over vanalles en nog wat kwijt kunt, toch leuker dan de korte, feitelijke verslagjes die Twitter mogelijk maakt.    

Bron(nen):   The Independent