Strijd binnen Brits voetbalelftal

Elders op Welingelichte Kringen kunt u vandaag meer lezen over de Franse voetbaloorlog, hier willen we echter stilstaan bij de schermutselingen die zich voordoen binnen het Britse nationale voetbalteam. 
Ook bij de Engelsen wordt er alles aan gedaan om mogelijke resultaten op het veld te voorkomen en het moet gezegd: tot op heden gebeurt dat met succes. De ellende is zo groot dat Engeland woensdag a.s. plaatsing voor de volgende ronde moet vrezen in de wedstrijd tegen Slovenie...
Wat is er aan de hand? Om nu eindelijk eens een goed WK te spelen, verzekerde Engeland zich van de best denkbare coach, de Italiaanse topper Fabio Capello. De arrogante Italiaan had een grote staat van dienst en u voelt hem al aankomen: om Capello naar het Verenigd Koninkrijk te lokken, moest diep in de buidel worden getast: zijn hono bedraagt 4.8 miljoen pond per jaar, niet slecht voor een trainer die met zijn elftal slechts enkele wedstrijden per jaar hoeft te spelen. 
Jammer alleen dat de resultaten onder deze topcoach zo tegenvallen. Zodat - middenin het toernooi in Zuid-Afrika - de vraag wordt opgeworpen of hij wel moet blijven. En wie was zo vrij om deze vraag 'in de groep' te gooien? Dat was John Terry, de verdediger van het nationale team die onlangs zijn aanvoerdersband moest inleveren, nadat bekend werd dat hij het achter de rug van een collega-international had gedaan met diens vriendin, het lingeriemodelletje Vanessa Perroncel. 
De vernedering hakte er bij Terry diep in. Hij, de man die nog maar amper was verkozen tot 'dad of the year,' omdat hij zo voorbeelding met zijn eigen bloedjes van kinderen omging, werd hier te kijk gezet als een ordinaire vreemdganger en moest nu van Capello zijn aanvoerdersband inleveren. 
Ook Terry (inkomen: circa 180.000 pond per week) bakt er op het veld tijdens dit WK helemaal niks van, maar eerlijk is eerlijk: hij is wel zo slim de aandacht nu geheel op de coach te richten. Terry is een verdediger die weet wat aanvallen is...
Wraak, geldzucht, sterallures, slecht voetbal... Net als bij de Fransen zijn ook bij het Britse team alle ingredinten voorradig voor een geweldig debacle en dit is toch echt de eerste WK waarbij er buiten het veld veel meer te beleven is dan tussen de kalklijnen.

Bron(nen):   The Times