The Planet of the Dogs

Als we National Geografic Channel en Animal Planet mogen geloven, is de ene hond nog gestoorder dan de andere. De onorthodoxe ‘hondenfluisteraar’ Cesar Milan op National Geografic Channel deed de kijkcijfers fors stijgen, terwijl Animal Planet koos voor de zachtere aanpak van de ‘positieve coach’ Victoria Stilwell. In in ‘It’s Me or the Dog’ behandelde ze onder andere Ginger (foto), een neurotische Chihuahua, die constant kefte en beet. Stilwel legt uit dat Ginger en haar baasje, Jill Zarin, geen normale baas-hond relatie hadden. Ginger werd behandeld als een verwend kind en gedroeg zich daar ook naar.

Waar halen ze al die dominante, bijtende, blaffende, piesende en poepende monsters vandaan? Volgens de New York Times zijn ze eerder regel dan uitzondering en zijn daar grofweg 3 redenen voor:

  • de media geven het slechte voorbeeld: waar is de tijd dat alleen keurig opgevoede honden zoals Lassie op tv kwamen? En hoeveel honden liggen er tegenwoordig niet de hele dag voor de tv?
  • liberaal democraten: de eerste ‘barking chain’, een soort van kettingbrief maar dan van geblaf, was in 1961 te zien in de film ‘101 Dalmatiërs’. Op een foto van de liberaal democraat Lyndon B. Johnson, die in 1964 gekozen werd tot president, was te zien hoe hij één van zijn Beagles aan de oren omhoog trok. Dierenliefhebbers reageerden woedend en die woede sloeg over op de honden. Langzaam maar zeker zijn deze toen de mensheid gaan terroriseren

  • poepzakjes: sinds die zijn ingevoerd, moet het baasje de hond volgen en diens rommel opruimen. Hoe kan een hond respect hebben voor een vuilnisman die constant voor hem knielt?
Bron(nen):   New York Times