Afshin Ellian is ‘enorm teleurgesteld’ in de NRC

Voor wie het gemist heeft: de Leidse jurist Afshin Ellian van Iraanse afkomst stopt als columnist bij NRC Handelsblad. Zaterdag werd zijn laatste column geplaatst.
Bij elsevier.nl haalt Ellian zijn gram. Volgens hem was 'al een tijdje' duidelijk dat hij met zijn anti-regenten en anti-islamgeluiden niet meer bij de vernieuwde krant paste. Het werd hem pas echt duidelijk toen de ombudsman van de NRC, Sjoerd de Jong, schreef dat Ellian in staat was zijn critici te 'verketteren'. Ellian: 'Hij schreef het niet letterlijk, maar feitelijk zette hij me neer als een extremist'. En dat hoofdredacteur Peter Vandermeersch achter het artikel van de ombudsman stond en niet voor hem opkwam, daarin is hij enorm teleurgesteld. 

Ellian zegt van oud-politici signalen te hebben ontvangen dat er vanuit het 'linkse establishment' vaak druk is uitgeoefend op de krant om hem weg te krijgen als columnist.
Gelukkig mag Ellian gewoon zijn blog blijven schrijven op elsevier.nl (‘een waar liberaal-conservatief medium’), over wat hij maar wil.

Bron(nen):   elsevier.nl