Eenmans Twitter persbureau voor het Midden-Oosten zorgt voor nonstop tocht door geopolitieke landschap

Wie via Twitter de ontwikkelingen in het Midden-Oosten op de voet wil volgen, kan het beste een volger worden van de Amerikaanse journalist Andy Carvin @acarvin.
Sinds eind december twittert Carvin (44,891 volgers), sociale media journalist van National Public Radio (NPR), onafgebroken, zeven dagen per week, soms zo’n 16 uur per dag. Eerst over de opstand in Tunesië, later over de situatie in onder meer Egypte, Jemen, Libië en Syrië. Carvin, schrijft The Washington Post, is een eenmans Twitter persbureau geworden dat over de snelle ontwikkelingen in het Midden-Oosten bericht.

Carvin, die zijn tweets samenstelt aan de hand van nieuws, ooggetuigenverslagen en video's die hij op internet, Facebook en YouTube vindt, construeert een continue beeldende mozaïek van de uitbarstingen in het gebied. Het ene moment twittert hij links van nieuwe videobeelden van Libische rebellen, foto’s van demonstranten in Bahrein, het andere moment de hoogtepunten van een persconferentie van de Navo. Zijn volgers attenderen hem op hun beurt op nieuw materiaal.
Het resultaat is een duizelingwekkende, nonstop tocht door het geopolitieke landschap van 40 karakters per keer.

Een tweet van Carvin gisteren plus link van een video: 'Libische bevrijdingsstrijder blaast een tank op'.

Bron(nen):   The Washington Post