De affaire Strauss-Kahn: ongeloof en verbijstering in Franse media

Ongeloof en verbijstering domineren in de Franse media na de arrestatie van de voorzitter van het IMF, Dominique Strauss-Kahn, wegens seksuele agressie en poging tot verkrachting. De Franse media vragen zich af wat de gevolgen zullen zijn voor de Parti Socialiste en de presidentsverkiezingen van volgend jaar.
"Ongelooflijk, onwaarschijnlijk, onbegrijpelijk en onmogelijk." De commentaren in de Franse kranten spreken van een "valstrik", "bananenschil", "donderslag", of hebben het over een scenario van een slechte B-film of een Amerikaanse thriller. Ze vragen zich ook af wie garen spint bij dit schandaal.
Liberation: "Dominique Strauss-Kahn wist dat hijzelf zijn gevaarlijkste vijand was. Met DSK out blijft er alleen maar puin over, en zijn voorverkiezingen meer dan ooit nodig"
Le Figaro: "Het is duidelijk dat Dominique Strauss-Kahn niet de volgende president zal zijn van de Franse republiek."
De regionale Presse Océan ziet vooral president Sarkozy wel varen bij het schandaal. Daarentegen schrijft Les Dernières Nouvelles d'Alsace dat het noch voor de socialisten, noch voor Sarkozy een goede zaak is. "Deze briljante man was ongetwijfeld een gevaar voor zijn kamp."

Bron(nen):   Le Nouvel Observateur