Hackers op pedofielenjacht

De hackersgroep Anonymous heeft laten weten dat ze de IP-adressen hebben achterhaald van mensen die op internet naar kinderporno zoeken. Het zou gaan om 190 mensen. Om achter deze gegevens te komen maakten ze een nep-site aan om pedofielen te lokken. De website vertoonde gelijkenissen met bekende pedofielennetwerken, zoals 'Lolita City'. Dit zorgde ervoor dat meerdere pedofielen gretig toehapten.

Anonymous liet weten dat binnen 24 uur 190 unieke IP-adressen en de bijbehorende gebruikers waren geïdentificeerd. Om het nog erger te maken voor de 190 gebruikers van de website heeft Anonymous de IP-adressen allemaal aangeduid op een Google-map, zodat iedereen kan zien waar de pedofielen zich bevinden. Het is nog niet bekend of er een onderzoek komt om erachter te komen wat de namen zijn van deze gebruikers.

Anonymous richt zich al langere tijd op pedofielennetwerken. Zo legt het dikwijls de servers plat van de eerder genoemde netwerksite Lolita City. Maar Anonymous zit ook achter andere acties, zoals het platleggen van het Playstation netwerk en acties richting Wall Street (WIK).

Bron(nen):   De Morgen