App Store nadert de 25 miljard downloads

Ongeveer een jaar geleden vierde Apple dat er 10 miljard applicaties waren gedownload. Dit vierden ze door de 10 miljardste downloader te belonen met een cadeaubon met een waarde van 10.000 dollar. Te besteden aan Apple applicaties uiteraard. Toen Apple haar belde had ze echter niet door wat er aan de hand was en hing ze snel op. Ze dacht dat het weer een vervelende telefonische verkoper was. Later wist Apple haar gelukkig wel te bereiken om haar te belonen met de mooie prijs.

Ondertussen is concurrent Google ook dit aantal downloads gepasseerd en zitten ze op ongeveer 11 miljard gedownloade applicaties. Apple groeit echter nog net wat harder en zit inmiddels al bijna op 25 miljard downloads. Hoog tijd om dat weer eens te vieren met een 10.000 dollar cadeaubon. Dit keer gaat het echter niet naar die ene gelukkige downloader, maar zal de bon worden verloot onder iedereen die een applicatie koopt, een applicatie downloadt of simpelweg een formuliertje invult.

De 15 miljard downloads werden overigens bereikt in juli 2011, dit betekent dat er sindsdien gemiddeld 1.5 miljard applicaties per maand zijn gedownload. Op kerstdag werden er 140 miljoen applicaties gedownload in één dag.

Bron(nen):   The Huffington Post      

34 Reacties Doe mee met de discussie →