Een kijkje in het online leven van de nieuwe generatie tieners

Dankzij Business Insider zijn we weer wat meer te weten gekomen over hoe de huidige tieners zich online gedragen. In samenwerking met Nielsen, Ericsson, McAfee en Common Sense Media kwam Business Insider onlangs met een groot rapport op de proppen over online tienergedrag.

In het rapport, dat uitgekomen is onder de naam ‘The Secret Lives of Teenagers Online’, staan een aantal verrassende feiten over tieners. Zo geeft slechts 4% van de tieners aan dat telefoneren hun favoriete manier is om in contact te blijven met vrienden. Ze maken liever gebruik van Facebook of sms om hun vrienden te bereiken. Sms’en is zelfs zo populair dat maar liefst 68% van de tieners elke dag een sms verstuurt.

Daarnaast kwam uit het rapport naar voren dat de nieuwe generatie tieners weinig gebruik maakt van e-mail, Twitter of IM (denk aan msn). Ook toonde het rapport aan dat de tieners steeds meer verbergen voor hun ouders. Ongeveer 50% van de tieners wist hun internetgeschiedenis en minimaliseert hun bezigheden zodra een van de ouders komt kijken.

Het rapport staat vol met nog veel meer interessante weetjes over het online leven van de nieuwe generatie tieners. Het volledige rapport is hier te vinden.

Bron(nen):   Business Insider