Alleen in het bos, afgesneden van de wereld

Phil Inkley woont alleen in het bos om te ontsnappen aan elektromagnetische velden, zoals die worden uitgestraald door wifi en mobiele telefoons en die volgens hem de oorzaak zijn van neusbloedingen, hoofdpijn, lusteloosheid, hartkloppingen, stuiptrekkingen en black-outs. Dit fenomeen staat ook bekend als elektromagnetische hypersensitiviteit (EHS). Onnodig te zeggen dat de man moeilijk te bereiken is. Phil's ziekte domineert zijn leven volledig. Hij woont nu in een caravan in het bos in Hampshire in een poging om zich te distantiëren van elektromagnetische velden. Hij is voortdurend bang dat hij zal gevraagd worden om op te krassen. Onbegrip is zijn deel. Mensen geloven niet dat elektromagnetische velden de oorzaak zijn van zijn klachten. Je vecht voor je bestaan en mensen denken dat het allemaal tussen de oren zit. Phil is echter niet de enige met EHS. In de Westerse wereld lijdt naar schatting 2% tot 5% eraan. Het bekendste slachtoffer is dr. Gro Harlem Brundtland, de voormalige premier van Noorwegen, arts en voormalig directeur-generaal van de WHO. Ze bracht EHS in 2002 onder de aandacht, maar werd beschuldigd van paniekzaaierij en het is niet duidelijk of ze zelf wegging bij de WHO of dat ze eruit gezet werd. In ieder geval ontkent de WHO dat elektromagnetische straling ernstige gezondheidsrisico's met zich meebrengt.  

Foto's: Laura Page Photography

Bron(nen):   The Guardian      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. grasspriet

  Natuurlijk wordt ontkent dat electrosmog schade toebrengt.
  Toegeven = instorten deel economy en winst grote bedrijven en overheden, ze kijken wel uit.

  Doet me denken aan de ‘melk is goed voor elk’-leugen.
  Melk is borstvoeding, geen drinken voor een andere diersoort.
  In borstvoeding zitten stoffen een jong dier krachtig en gezond op te laten groeien. Die stoffen zijn niet bedoeld voor een andere diersoort en al zeker niet als het een volwassen exemplaar betreft.

  Maar goed, ook hier: de leugen regeert omwille van de economie.
  Het beste maar het volk gewoon dom houden en zeggen dat we melkprodukten nodig zijn om gezond te blijven.

  Who cares dat we steeds zieker, zwakker en misselijker worden met elkaar – zo lang de economie maar niet (gedeeltelijk) instort – God forbid.

  • Gekke Gerrit

   Daarom sterven we ook steeds jonger.. toch? oh nee toch niet.

   (in antwoord op grasspriet)
   • grasspriet

    Nee, we gaan langer dood.
    Kijk eens bij een gemiddelde 50+ in zijn medicijnkastje wat daar allemaal ligt. Als je 50 bent en geen medicijnen slikt ben je tegenwoordig een medisch wonder.

    Komt door onze gezonde leefstijl denk ik.

    (in antwoord op Gekke Gerrit)
 2. Edward_II

  Hypochondrie is van alle tijden. Ooit waren er mensen die bang waren dat de hemel op hun hoofd zou vallen, daarna mensen die beweerden dat je van de snelheid van een (stoom)trein allerlei enge ziektes kon krijgen, recenter mensen die heilig geloofden vliegen allerlei aandoeningen tot gevolg zou hebben. En nu is het de tijd voor elektromagnetische straling.

  Leuk weetje: boven de poolcirkels is de elektromagnetische straling uit het heelal vele malen sterker dan de door elektronica en elektriciteit geproduceerde straling in bijvoorbeeld Nederland. Toch is er nooit een Lap of Eskimo (Inuit) geweest met EHS.

Reacties niet toegestaan