9 bizarre Twitter feiten

Altijd al willen weten wat de meest populaire Twitter achtergrond is? Wie er de meeste tweets verstuurt? Of hoeveel procent van de Twitter leden helemaal niet tweet? Antwoord hierop is te vinden in onderstaande lijst van 9 bizarre Twitter feiten. Deze is samengesteld door Beevolve, een bedrijf dat onderzoek doet naar social media.
  1. Twitteraars zijn dol op het woord ‘love’ Dit is verreweg het meest gebruikte woord in de vele Twitter biografieën. Gevolgd door de woorden ‘like’ en ‘life’.
  2. Niet alle beschermde accounts hebben weinig volgers De Indonesische twitteraar @WIDIKIDIW kreeg het voorelkaar om met een beschermd account meer dan een half miljoen volgers aan te trekken. Volgens de statistieken heeft 11,8% van de Twitter leden een beschermd account.
  3. Paars en zwart/grijs zijn de meest gebruikte achtergrondkleuren De vrouwelijke gebruikers kiezen over het algemeen voor de kleur ‘Eminence’ (paars) en de mannelijke gebruikers voor ‘Shark’ (zwart/grijs)
  4. Maar liefst 25% van de gebruikers heeft nog nooit iets getweet Niet iedereen gebruikt Twitter om erop los te tweeten. En volgens Twitter zelf is daar ook niets mis mee. Je kunt Twitter ook gebruiken om het nieuws te volgen of om gesprekken tussen andere gebruikers te volgen.
  5. De meeste Twitter gebruikers hebben liever niet dat je weet waar ze zijn Slechts 10% van de gebruikers voegt zijn of haar locatie toe aan de tweets die ze verzenden.
  6. Twitter heeft meer vrouwelijke gebruikers, behalve in ontwikkelingslanden Eerdere studies gaven al aan dat vrouwen de overmacht hebben op Twitter. Uit het onderzoek van Beevolve komt echter naar voren dat dit in ontwikkelingslanden totaal anders ligt. In India is bijvoorbeeld maar liefst 80% van de gebruikers een man. En in Brazilië ligt dit percentage op 60%.
  7. De gebruiker met de meeste tweets heeft er meer dan 2 miljoen De gebruiker die deze titel mag dragen is @InternetRadio. Hier worden nummers getweet die op dat moment te horen zijn op de radio. Aangezien er een hoop nummers langskomen per dag, is het niet zo raar dat het aantal tweets razend snel oploopt.
  8. De minst populaire gebruiker (met een geverifieerd account) heeft slechts vier volgers Deze ‘eer’ is weggelegd voor de rock band @SevenFootWave. Ondertussen zitten ze echter op 49 volgers, dus deze titel heeft ze goed gedaan.
  9. Het gemiddelde aantal tweets is gerelateerd aan het gemiddelde aantal volgers zie: 10 grafieken
 

Bron(nen):   The Huffington Post  Beevolve    

16 Reacties Doe mee met de discussie →