Lange Frans bij FvD: ‘En Gerrit Hiemstra, die vertrouw ik voor geen meter meer’

Lange Frans was een van de paradijsvogels die het congres van Baudets Forum voor Democratie kleurgaf, dit weekeinde. De verbazing daarover kwam laat: Frans hoort al jaren bij Thierry. Het hoogtepunt gisteren was een optreden met Baudet. Thierry B.’ was volgens de zanger aan het ‘zwieren op de toetsen’ van de vleugel, die op een enorm podium stond. Even later gevolgd door: ‘En Gerrit Hiemstra, die vertrouw ik voor geen meter meer’. Uit de zaal klonk gebulder en applaus.

Zijn collega-rappers vinden het raar dat de rapper zich aansloot bij het dubieuze clubje van Baudet. In een aflevering van Wilde Haren de podcast - de podcast van rappers Jiggy Djé en Spacekees - waren rappers Sef en Faberyayo destijds te gast. Het viertal rappers besprak aan het einde van de ruim drie uur durende Podcast het feit dat Lange Frans feestjes opluistert van   Forum voor de Democratie. De rappers liepen toen al niet over van enthousiasme over het geplande optreden..

''Ik vind het op geen enkele manier oké. Maar ik vind het wel iets wat hij zelf moet weten'', zegt Pepijn Lanen -  ook wel Faberyayo.

Yousef Gnoui - beter bekend als Sef - is stelliger. Hij zegt het 'dom' te vinden en kan niet begrijpen hoe Lange Frans tot dit besluit is gekomen. Sef vindt dat  het Forum voor de Democratie  fascistoïde trekjes heeft.

Gnoui reageert op Lange Frans die  heeft aangegeven dat hij vindt dat Thierry Baudet slimme dingen zegt: ''Waarschijnlijk zegt hij wel een paar slimme dingen.. Ik heb hem ook wel eens iets horen zeggen wat ik niet dom vond. Maar die wegen niet op tegen alle super foktop crazy enge dingen .. dat je dat opzij wilt zetten .. dat snap ik gewoon écht niet.'' Hij besluit met de woorden: ''Frans, you're better than this..''

Rapper en eigenaar van het platenlabel Noah's Ark Jiggy Djé zegt de drang te voelen om Lange Frans op te bellen om te vragen hoe het zit. Maar liever nog heeft Jiggy Djé dat Lange Frans zijn keuze komt verantwoorden in zijn podcast.

Bekijk het fragment hier.