David Attenborough met zijn team aangevallen door ijsbeer: "Het scheelde een haartje"

Klimaat, natuur en milieu
maandag, 02 december 2019 om 11:55
welingelichtekringen header 1
David Attenborough (93) en zijn team zijn door het oog van de naald gekropen toen ze bezig waren met de opnames van hun serie ‘Seven Worlds, One Planet’. Producer Scott Alexander vertelt tegen de Britse Metro dat een ijsbeer het op hen gemunt had. Ze overleefden door puur geluk.
Het gebeurde tijdens de opnames van enkele scènes in de wilde natuur van Noord-Amerika. “Toen ons team de ijsberen filmde, kwam één ​​van de beren naar ons toe en trok het anker van de boot op. Die ijsbeer begon toen letterlijk onze boot naar zich toe te slepen.” Volgens de producer brak een angstig moment aan. “Ons anker was omhoog getrokken, onze boot was afgedreven naar een rots in het ondiepe water en het getij was aan het dalen. We hadden twee dus opties: kunnen we het water in, waar deze ijsberen zitten? Of blijven we hier wachten tot ze ons te pakken krijgen?”
Maar het team had geluk en kwam met de schrik vrij. “De beer verloor uiteindelijk zijn interesse een beetje, zodat wij alsnog in het water konden om ons van de rots te duwen, weer terug in het water. Iedereen was gelukkig ongedeerd, maar het scheelde een haartje.”