De Volkskrant neemt het op voor Bert Maalderink

Als de Nederlandse schaatsers hebben verloren krijgt op twitter Bert Maalderink de schuld. Hij blijkt in de gesprekjes na de finish namelijk geen supporter, die de verliezer moed in spreekt, maar journalist, die vraag wat er misging. Dat vinden veel mensen op twitter niet fijn. ‘Misselijkmakend mannetje! Bloedhond! Vreselijke man! Nare intrigant! Zure pruim!’
De recensent van De Volkskrant neemt het voor Maalderink op.
“Wat Bert Maalderink doet, is de sport en de sporters serieus nemen. Nieuwsgierig zijn. Er gaat iets mis en hij vraagt wat dat precies is. Nimmer omslachtig, soms ietwat pesterig, maar altijd met open vizier. Hij prikt en neemt geen genoegen met de clichékliekjes waarmee verslaggevers zich door sporters nogal eens laten afschepen. Fans wel. Moeten zij weten.

Veel schaatssupporters vinden Bert dus vervelend. Sommigen van hen informeren bij de NOS of het nu niet zuur genoeg geweest is, op de toon van kinderen die voortaan alleen maar zoet op hun brood willen. Kennelijk denken zij dat de publieke omroep een soort telefoonaanbieder is, die je kunt aanschrijven als je onmiddellijk die vervelende ruis uit je signaal wilt hebben. Ze verwarren de verslaggever met het restaurant dat ze na een hoofdschotel met een ingrediënt dat ze niet lusten naar z’n mallemoer kunnen beoordelen.

Wat al die kijkers in de oren klinkt als gezanik, als een inbreuk op het grondrecht van de sporter om naar de mond gepraat te worden, is in werkelijkheid niets meer dan het stellen van een inhoudelijke vraag.”
Maalderink heeft nog een paar dagen kans op verliezende schaatsers

Bron(nen):   De Volkskrant