Shock bij Wie is de Mol: twee hoofdverdachten eruit

Het beloofde de spannendste executie van het seizoen te worden en dat werd het ook. Niet één maar twee kandidaten moesten gisteravond Wie is de Mol verlaten. En dat waren niet de minsten. Bij velen stonden de twee op het verdachtenlijstje.

Na een ietwat teleurstellende aflevering vorige week, waarbij niemand hoefde te vertrekken, werd de kijker deze week beloond voor zijn geduld. Zowel Jamie Trenité als Rick Paul van Mulligen kregen een rood scherm te zien van presentator Rik van de Westelaken. De overige spelers bleven verbijsterd achter.

De poll
Zeker Rick Paul was voor veel kijkers een potentiële mol, maar ook Jamie leek steeds verdachter. Nu zijn er nog maar vier kandidaten in het spel: Sarah, Merel, Sinan en Niels. De ruim 344.000 kijkers die stemden verdenken zanger Niels het meest. Hij wordt op de voet gevolgd door Sarah en Sinan. Op het Mol-forum, waar de echte fanaten van het programma hun stem uitbrengen, ziet de poll er iets anders uit. Daar wordt Sinan met 43 procent van de stemmen het meest verdacht.

Mingeld
In de aflevering van zaterdag lijkt het spel met de bakjes het meest veelzeggend. De kandidaten konden kiezen voor geld in de pot, een, twee of drie jokers of een minuut extra tijd bij de eindtest. Daarna moesten ze de envelop kiezen waarvan zij dachten dat hun keuze daarin zat. Alle deelnemers kozen voor twee of drie jokers. Als ze misgrepen, en die kans was respectievelijk een op drie of een op vier, was de kans groot dat ze mingeld pakten.

Sinan
De mol weet ongetwijfeld waar het mingeld zit. Sarah en Sinan haalden allebei duizend euro uit de pot. Op basis daarvan zou een van die twee de mol zijn. Kijk je naar eerdere afleveringen dan weet je dat Sarah in het verleden veel geld heeft binnengebracht. Sinan niet. Die staat met de duizend euro mingeld erbij diep in het rood, meer dan welke kandidaat ook. Hij zou dus heel goed de mol kunnen zijn.

Merel en Niels lijken gewoon bloedfanatieke kandidaten die hun bondjes Jamie en Rick Paul op het verkeerde been hebben gezet, zodat zij moesten vertrekken. Maar ja, vorig jaar leek Jan Versteegh ook gewoon een fanatieke kandidaat…