Adidas brengt 'slimme schoen' op de markt

Media
door Gilles Dijkmandinsdag, 04 oktober 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Adidas komt met een opmerkelijke schoen. Hij ziet er uit als alle andere Adidas-schoenen, maar hij is voorzien van een computerchip en bewegingssensor: de 'Speed-Cell’. Hij slaat elke beweging die je maakt op. Van wandelen en rennen, tot achteruitlopen en zijwaartse bewegingen. Om de gegevens te bekijken, haal je de Speed-Cell uit je schoen en verbind je deze met je computer of smartphone. Je kan dan binnen de kortste keren alle gegevens zien en deze analyseren.
Je kunt je afvragen wat het nut is van deze gegevens. Voor mensen die professioneel bezig zijn met voetbal is het een uitstekende manier om hun prestaties te meten tijdens een wedstrijd. Die kunnen ze analyseren en proberen hun prestaties te verbeteren. Voor voetbalamateurs is het leuk om je resultaten te vergelijken met je vrienden, zodat je nog iets anders hebt om naar te kijken naast de goals en assists. Daarnaast kun je ook nog eens je eigen resultaten vergelijken met die van de wereldtop. Op de website van micoach worden namelijk de resulaten bijgehouden van mischien wel de beste voetbalspeler van de wereld op dit moment, Lionel Messi van FC Barcelona.
De eerste schoen met de Speed-Cell, de Adizero F50, zal ergens midden november verkrijgbaar zijn. Met een prijskaartje van 265 euro is het niet bepaald een goedkope voetbalschoen. Als je bedenkt dat de schoenen zelf al 210 euro kosten, valt het echter wel mee. Voor de voetballiefhebbers die iets meer geduld hebben komen er vanaf december ook goedkopere varianten op de markt. Je zal dan de Speed-Cell apart kunnen kopen voor 80 euro en vervolgens een keuze kunnen maken uit meerdere modellen waar je de Speed-Cell in past.
Bron(nen): De Standaard