Annus horribilis

Media
door Admin
donderdag, 18 maart 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Het is niet niks wat de Britse voetballer John Terry (29) allemaal is overkomen. Na maanden van crisis die ook in het priveleven van de supervedette diepe littekens hebben nagelaten, is hem deze week een nieuwe ramp overkomen.
Bij het verlaten van Stamford Bridge, het stadion van Chelsea waar zijn team woensdag zo smadelijk verloor van Inter Milan, is Terry met zijn Range Rover over een steward heengereden en heeft hij daarna de reis voortgezet, alsof hij tijdens een wedstrijd een smerige overtreding maakt en daarna voordeel claimt.
Terry is al langere tijd op een bijzondere manier in het nieuws. Hij verdient zo'n 160.000 pond per week, bedroog een collega-speler door met diens vrouw te dollen en maakte aldus zijn titel 'dad of the year' niet waar inzake zijn bloedeigen tweeling, waarbij hij uiteraard ook zijn huwelijk met Toni Poole in de waagschaal stelde.
Terry moest om dit akkefietje zijn aanvoerdersband bij het nationale team inleveren, verkeerde niet langer in de bloedvorm die hem tot zo'n rotsvaste kracht bij Chelsea maakte en kon bijna dagelijks nare stukken in de krant lezen, ondermeer over zijn gokverslaving die hem een enkele avond 40.000 pond kost. En alsof dat nog niet genoeg was, kwamen ook zijn beide ouders prominent in het nieuws. Mamma omdat ze stal in winkels, papa vanwege handel in cocaine. Enfin, er werd gered wat er te redden viel en bijgaande foto liet in zekere zin zien dat hij weer op het rechte pad was: Terry verlaat hier Stamford Bridge op de betreffende woensdag met zijn eigen vrouw naast hem. Dat was op zich goede publiciteit geweest, ware het niet dat hij nu een stadionknecht onder de four wheel drive kreeg en daarna het gaspedaal indrukte. Woensdag, tijdens de bloedstollende wedstrijd tegen Inter, was Terry al niet meer de Terry zoals we hem kennen. Zijn machtige, atletische gestalte boezemde ogenschijnlijk iedereen angst in, hier stond een warrior die voor geen Italiaan opzij ging. Maar wie goed keek, zag de angstige blik van een man op de vlucht, van iemand die zichzelf helemaal kwijt is.
Hoe dan ook. Vandaag is het in de media de 'spokesman' van Terry die aan 'damage controll' doet. Later op de dag zal er wel topoverleg zijn binnen het Terry-crisisteam om te redden wat er te redden valt - wie weet kan hij ontsnappen aan de 6 maanden hechtenis die staat voor doorrijden na een ongeluk. Maar niemand kan nog voorkomen dat Terry zich moet voelen als koningin Elizabeth ten tijde van de dood van Lady Di. Het is een jaar dat aan alle verschrikkingen geen einde komt.
Bron(nen): The Times