De 10 zomerhits van 2010

Media
door Admin
zaterdag, 05 juni 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Vandaag al, nog voor de zomer echt is begonnen, zal The Times ons wel even vertellen wat de zomerhits van 2010 zijn. Dit zouden dan de liedjes zijn die we dadelijk in stranttenten, op boulevards en in de vakantiedisco's te horen krijgen.
De zomerhit is een raar fenomeen, omdat er blijkbaar een massaal gedeelde behoefte is er 1 liedje uit te pikken dat alle zomergeneugten van 'iedereen' vertegenwoordigt. Volgens The Times zou het deze zomer gaan om ondermeer Lady Gaga (foto), Kelly Rowland, Baby Alice en andere grootheden. Welingelichte Kringen is dit allemaal veel te voorbarig.
Pas als de hete zomer een end op weg is, tekenen zich de contouren van een mogelijke zomerhit af. We moeten echt al een tijdje blootsvoets door het zand hebben gelopen alvorens er opeens iets begint te dagen. Bijvoorbeeld als je na een lange stranddag bij een eettentje staat, geduldig wacht op een vieze pizza die je dadelijk met de hand opeet en uit een heel goedkope luidspreker bij die als Italaaan vermomde pizzaTurk hoor je opeens dat ene liedje dat je die dagen al veel vaker hoorde en dat je zo vrolijk maakt dat je opeens beseft: hier hebben we de nieuwe zomerhit. Maar om zoiets al op 4 juni vast te stellen, is veel te voorbarig. Vorig jaar kwam Welingelichte Kringen pas op 11 augustus met het grote concours van de zomerhit 2009 (zie de 2de link) en we laten ons nu niet gek maken door de eerste de beste Engelse krant. Met andere woorden: qua zomerhit 2010 hoort u nog van ons. En wij hopelijk van u!