De comeback van Marc Almond

Media
door Admin
vrijdag, 04 juni 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Goed nieuws in The Times. Marc Almond leeft nog en sterker nog: er komt een nieuw album van zijn hand, getiteld Varieté. Almond werd in de jaren 80 befaamd om zijn nichterige edelkitch songs, je zou hem in zekere zin het verre neefje van Boy George kunnen noemen; hier werd op onnavolgbare manier de liefde bezongen. Nee, echt beroemd was hij niet, maar met zijn gevoelige en verzorgde liedjes (veel strijkers) eiste hij toch zijn eigen plek op in de muziekgeschiedenis tot het moment dat we helemaal niets meer van hem hoorden.
Die grote stilte betekent dikwijls: bittere ellende kwam op het pad van de artiest en ook Almond heeft in dit opzicht wel zijn portie gehad. Zelf vat het op de volgende manier samen: 'I was born in the Fifties, a child of the Sixties, a teenager of the Seventies, became a star in the Eighties, a drug casualty in the Nineties and an actual casualty in the last few years.' Met dat laatste duidt Almond op een ernstig motorongeluk dat hij in 2004 heeft gehad en dat de nodige jaren van herstel vroeg. Maar nu zou de fragiele nicht dus weer geheel op eigen benen staan en dat maakt ons bijzonder nieuwsgierig naar dat wat komen gaat. Met al zijn tatoeages, malle sieraden en gehavende kop ziet die hele Marc Almond er natuurlijk niet uit, een wandelend slachtoffer van de showbusiness. Maar het gekke is dat al de tegenslagen die op zijn pad kwamen een plekje lijken te hebben gevonden in zijn muziek en in zijn stem.
Marc Almond behoort niet tot de grote sterren. Maar onder de kleinere sterren is hij een hele grote. De 2de en de 3de link verwijzen naar enkele oude successen. Van harte aanbevolen.