Google gaat iTunes te lijf

Media
door Admindonderdag, 17 november 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Google heeft woensdagavond laat (Nederlandse tijd) de langverwachte onlinemuziekwinkel geopend waar gebruikers liedjes per stuk kunnen downloaden. De prijs ligt tussen de 69 dollarcent en 1,29 dollar (96 eurocent) per liedje. Met de lancering van de nieuwe muziekdienst zet Google de strijd met aartsrivaal Apple nog dikker in de verf. Voor Google Music heeft de zoekgigant contracten gesloten met Universal Music Group, Sony Music Entertainment en EMI. Met Warner is nog geen overeenkomst bereikt. In totaal zijn nu al 8 miljoen nummers beschikbaar, op termijn zullen dit er 13 miljoen worden.
Voorlopig kunnen wel alleen consumenten in de Verenigde Staten gebruikmaken van de dienst. Wanneer de muziekwinkel naar Europa komt is niet bekend.
Sinds Google in mei de testversie van Google Music lanceerde, werd al druk gespeculeerd over de opening van een eigen online-muziekwinkel. De toen gelanceerde dienst betrof een zogeheten clouddienst, die gebruikers in staat stelt hun eigen muziek online op te slaan. Op die manier kunnen ze zowel met hun laptop als hun smartphone als hun tablet bij hun eigen muziek. Via Google Music konden gebruikers tot op heden echter nog geen muziek aanschaffen. Nu dus wel, althans in de VS.
Bron(nen): De Volkskrant