Hoe 'Exile on Main Street' kon ontstaan

Media
door Admin
zondag, 09 mei 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Exile on Main Street, het 10de album van de Rolling Stones uit 1971, wordt alom gezien als een meesterwerk. Destijds had de band veel problemen met de Britse fiscus en uit voorzorg was uitgeweken naar Villefranche-sur-Mer in Zuid-Frankrijk, waar Keith Richard 'Nellcôte' in bezit had, een voormalige nazi-villa in de buurt van Nice, en daar vonden de opnames van de dubbel-lp plaats, ondermeer met behulp van redelijke hoeveelheden heroine.
Nieuwe omgeving, drank en drugs in overvloed, talentvolle gastmusici - al die omstandigheden zouden hebben bijgedragen aan de creatie van een merkwaardige mix van R & B, country en gospel. The Sunday Times biedt vandaag een bijzondere recontructie hoe het album tot stand kwam, aan de hand van gesprekken met de inmiddels bejaarde Mick Jagger, Keith Richards en Charlie Watts (69).
Dezer dagen verschijnt een remix van de plaat. En zal blijken of songs als Rip this Joint, Shake Your Hips, Casino Boogie en Happy de tand des tijds hebben doorstaan. Tweede link: het promo-filmpje waarmee bijna 40 jaar geleden werd getracht de koper over te halen om het nieuwe album te kopen. Aandoenlijk. Derde link: de song Let It Loose van het album, met duidelijke 'huiskamerinvloeden' vanuit de vakantiewoning.