Hoe maak je een comeback na een schandaal?

Media
door Admin
vrijdag, 07 mei 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Spannende vraag in The Atlantic: hoe kan een politicus na een schandaal een comeback maken?
Om even dichtbij huis te blijven: u moet zich dan voorstellen dat Rob Oudkerk op de tv is en dat u niet onmiddellijk denkt aan cokegebruik en goedkope straathoeren maar aan hele mooie dingen; aan liefdadigheid, altruïsme of aan de verheffing van de onderklasse - een oud socialistisch ideaal. Nee, misschien is het toch verstandiger om iets verder weg te gaan.
The Atlantic neemt als casus John Edwards, de man die meermalen meedeed aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen, maar op enig moment in de problemen kwam toen hij een kind kreeg bij een maîtresse en tegelijk de pilaarheilige bleef uithangen door als een gek over van alles te liegen. Dat ging dus fout.
Is er voor Edwards nog een mooie toekomst weggelegd, vroeg The Atlantic aan de besten uit het public relations vak? De antwoorden zijn bijzonder zuinig en variëren van 'niet mogelijk' tot 'misschien' maar dan moet hij wel diep door het stof, waarbij verwezen wordt naar een flinke openbare boetedoening, en dan het liefst bij Oprah.
Een antwoord is het meest hard, maar misschien ook wel het meest waar: Edwards bedroog zijn vrouw Elizabeth terwijl ze streed tegen de kanker en dat wordt hem natuurlijk zeer kwalijk genomen. Daarom, zo zegt pr-goeroe X (hij blijft veiligheidshalve anoniem) moet Elizabeth eerst dood voordat Edwards weer tot leven kan komen.
Bron(nen): The Atlantic