Hoezo sexy?

Media
door Admin
zondag, 20 september 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Wat maakt een vrouw sexy?
Katie Roiphe stelt zich de vraag in The Sunday Times aan de hand van een serie foto's van de bekende modefotograaf (en voormalig model) Ellen von Unwerth die een grote reputatie heeft met haar films en foto's over de wereld achter de modewereld.
Een vrouw die eruit ziet alsof ze van seks houdt is sexy, meent Roiphe. Wat ook helpt is een zeker narcisme - de vrouw die dol is op zichzelf, zal ook eerder door een ander worden begeerd. Dan is een zekere hang naar het theatrale een onderdeel van sexappeal; uitgesproken lipstick, hoge hakken, opvallende kleding en weelderig haar.
Het korte essay van Roiphe is als gezegd de aanloop naar een serie foto's van Ellen von Unwerth en dat is eigenlijk jammer, want in deze serie zien we een stel bekende (schriele) fotomodellen, zoals Claudia Schiffer (zie foto). Mooie vrouwen, jonge vrouwen, opgemaakte vrouwen, jazeker beauties, maar ook sexy, deze overwegend broodmagere modelletjes?
Welingelichte Kringen twijfelt hier eerlijkgezegd nogal aan, maar klik de fotoserie open en vorm s.v.p. uw eigen oordeel.
Bron(nen): The Sunday Times