Ieder mobieltje wordt straks een 'Facebook Phone'

Media
vrijdag, 05 november 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Zuckerberg ontkent formeel dat Facebook aan een eigen smartphone werkt. In plaats daarvan wordt een 'Mobiel Platform' ontwikkeld: een systeem waarmee iedereen kan inloggen op om het even welke applicatie door middel van Facebookgegevens. Een soort van Facebook Connect, maar dan mobiel.
Voorwaarde is dat je de Facebook app hebt en dat die aanstaat. Maar alle smartphones laten tegenwoordig op de achtergrond lopende apps toe en 200 miljoen mensen gebruiken Facebook nu al mobiel.
De drie speerpunten van Facebook’s platform zijn single-sign in, een locatiedienst die apps kunnen lezen en wegschrijven en een locatiegebonden platform voor speciale aanbiedingen.
Facebookleden moeten beslissen of het gebruiksgemak het waard is om de sociale netwerksite hun ‘identiteitsprovider’ te laten worden. En of ze hun profiel en vrienden willen delen met iedere app op hun telefoon.
Het systeem werkt voorlopig alleen bij apps, maar Facebook wil het uiteindelijk ook op mobiele browsers toepasbaar maken. Een logische stap aangezien de grenzen tussen sites en apps vervagen door de komst van html5, aldus Zuckerberg.
Bron(nen): Wired