Willen mannen echt met iedere vrouw naar bed?

Liefde, relaties, geluk
door Désirée du Royzondag, 21 november 2021 om 6:52
127786227 m
Hoe zit het met casual seks volgens de wetenschap. Psychology Today beschouwt de verschillen en overeenkomsten tussen mannen en vrouwen.
Allereerst: Mensen zijn over het algemeen monogame zoogdieren. Van burgers van wereldsteden tot kleine groepen jager-verzamelaars, we hebben de neiging om een ​​partner te zoeken om verliefd op te worden en ons leven mee te delen.
Dat is al honderdduizenden (misschien miljoenen) jaren het geval. Dit wil niet zeggen dat dit is wat iedereen doet of dat het is wat mensen "zouden" moeten doen, alleen dat het is wat mensen gewoonlijk doen. Het is onze 'default'.
Vanwege deze "default" zijn we over het algemeen kieskeurig over onze partners voor de lange termijn. Dat zijn beide geslachten.
En dat heeft een goede reden. Investeren in een relatie (en de kinderen die daarvan komen) is een enorme verplichting. In de loop van onze evolutionaire geschiedenis hebben kieskeurige voorouders het overleefd en gedijen ze beter dan hun minder veeleisende leeftijdsgenoten.
Maar er is niet alleen de lange termijn. We zijn ook in staat om op korte termijn seks te hebben. En ook dat heeft evolutionaire voordelen.
Voor vrouwen kan casual seks hebben gediend om de aandacht te trekken van een bijzonder begeerlijke man - een toegangspoort tot een langdurige relatie. Het kan hen ook in staat hebben gesteld te profiteren van toegang tot voedsel en bescherming van meerdere mannen in plaats van slechts één.
Vrijblijvende seks zou mannen in staat kunnen stellen meer van hun genen door te geven aan toekomstige generaties zonder de ouderlijke verantwoordelijkheid die daarmee gepaard gaat.
Maar de kosten voor seks zonder langetermijnplan zijn anders voor mannen dan voor vrouwen. Alleen vrouwen liepen het risico te worden achtergelaten om een ​​kind op te voeden.Voor mannen zijn de risico's veel beperkter.
Dus als je op zoek bent naar een stabiele langetermijnrelatie, moet je contacten zoeken in een omgeving en context waar mensen op zoek zijn naar langetermijnrelaties.
Je kunt overal iemand vinden die op zoek is naar seks, maar het is waarschijnlijker dat dit gebeurt in nachtclubs dan in bibliotheken. Er is voor niemand (man/vrouw/overige) iets tegen casual seks. Maar het is niet de beste weg om een vaste partner te zoeken, schrijft Psychology Today.