Nu voldoende mensen een smartphone hebben en verslaafd zijn, wordt het tijd voor een drastische tariefsverhoging

Media
maandag, 01 augustus 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Bezit je een smartphone? Grote kans dat je vaker internet dan belt. Want als je (bijna) gratis berichtjes kunt versturen met WhatsApp en kunt bellen via Skype, waarom zou je dan geld uitgeven? En dat is natuurlijk niet de bedoeling van KPN, Vodafone en TMobile. Nu voldoende mensen een smartphone hebben (en verslaafd zijn), wordt het tijd voor een drastische tariefsverhoging. We houden er toch niet mee op. Vanaf 5 september verhoogt KPN de tarieven en verlagen ze de datalimieten. En de concurrentie doet vrolijk mee, schrijft De Pers. Vodafone voert zelfs vandaag al een nieuw tariefplan in. Wie een preciezere blik werpt op al die nieuwe vormen weet het zeker: een goedkoop abonnement scoren in combinatie met een voordelige en nagenoeg onbeperkte databundel is definitief verleden tijd.
Sterker, internetten wordt gekoppeld aan je belgedrag. Dus wie bovenmatig internet op zijn telefoon, moet daar ook een fikse belbundel bij afnemen. Een intensieve internetter die maandelijks een gigabyte gebruikt is bij KPN veroordeeld tot een abonnement met minstens 350 belminuten à vijftig euro. Ook als hij niet belt.
Bedrijven als KPN en Vodafone benadrukken vooral dat fanatieke mobiele internetters tot nu toe in een te paradijselijke wereld leefden. En dat paradijs wordt nu verstoord
Bron(nen): De Pers