Paparazzi in het defensief

Media
door Admin
zondag, 20 september 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Sommige vips hebben er veel voor over om in hun vrije tijd niet stiekem te worden gefotografeerd, want voor je het weet sta je lelijk te kijk. Zo werd prinses Diana in verlegenheid gebracht toen in 1997 foto's verschenen van haar vakantie met Dodi Fayad op een jacht op de Middellandse Zee. Maar hoe is dit te voorkomen?
Het anwoord lijkt te zijn gevonden door Roman Abramovich (42), jawel, de Russische tycoon en (bijna) bedwinger van de Kilimanjaro (zie tweede link!).
De rijkaard werkt al enige tijd aan zijn nieuwe jacht, de Eclipse (bouwkosten: een kleine miljard), en daar worden lasers op gemonteerd die zullen voorkomen dat digitale camera's - gericht op het superjacht - beelden in hun lens krijgen.
Dat het schip nog steeds niet af is, heeft ook te maken met de nodige extra's die er op worden gebouwd: twee zwembaden, 2 helihavens en talloze andere bijzonderheden.
Er wordt inmiddels 3 jaar aan gewerkt (in Hamburg), en The Sunday Times meldt vandaag dat het einde nu in zicht is en dat er al proefvaarten zijn gemaakt. Een ooggetuige noemde het schip 'a great white castle on water.'
Eind dit jaar is alles hopelijk gereed, en de krant meldt dat Abramovich dit schip zichzelf met Kerst kado zal doen. Dat is nog ruim op tijd om in de zomer van 2010 in Zuid-Afrika te arriveren. En dan vanaf zijn eigen dek per helicopter naar de verschillende voetbalwedstrijden te gaan die op dat moment tijdens de WK worden gespeeld.
Verder kan hij natuurlijk een beetje heen en weer varen tussen zijn verschillende onderkomens, aan de Cote d'Azur en elders, zie de derde link.