Update: De vrouw van DSK zou willen scheiden

Media
maandag, 14 november 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Maandenlang stond ze aan zijn zij, betaalde de enorme borgsom om hem uit de gevangenis van New York te krijgen, en betaalde zijn advocaten. Maar nu lijkt het geduld van Anne Sinclair (63) toch op te raken. Dat haar man Dominique Strauss-Kahn wordt verdacht van betrokkenheid bij een netwerk van prostituees in het Noordfranse Lille, heeft haar volgens Franse media doen besluiten van hem te scheiden. Le Figaro, die met vrienden van het paar sprak, meldt dat Anne Sinclair haar man de honderdduizenden dollars terug zal vragen die zij aan advocaten heeft betaald.
Maar Le Journal du Dimanche schrijft dat andere vrienden hebben beweerd dat een scheiding nog niet op handen is omdat de voormalige baas van het IMF aan depressies lijdt. “En een vrouw kan haar ontrouwe echtgenoot wel verlaten, maar het wordt moeilijk om een zieke man alleen te laten”, zei een van de vrienden tegen de krant.
Vanmiddag maakten de advocaten van DSK en Anne sinclair bekend dat ze de Franse media die schreven over een op handen zijnde scheiding, gaan aanklagen wegens inbreuk op hun privéleven. "Anne Sinclair en Dominique Strauss-Kahn gaven ons instructies om er voor de rechter voor te zorgen deze excessen te stoppen of te veroordelen", aldus hun advocaten in een verklaring aan AFP. Strauss-Kahn en zijn vrouw verwijten de betrokken media "te fantaseren, vooral over de veronderstelde bedoelingen en de geestesgesteldheid van Anne Sinclair of Dominique Strauss-Kahn met behulp van anonieme hypothetische verklaringen van anderen."