Zelfmoord van kandidaat tv-show

Media
door Admin
vrijdag, 09 juli 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Het Franse tv-station M6, bekend om de nogal banale programmering, had iets nieuws: donderdag zou de reality-show Trompe-moi si tu peux (bedrieg me als je kunt) van start gaan. En nu heeft opeens een van de kandidaten zichzelf van het leven beroofd, een strop van jewelste. En de formule was nog wel zo veelbelovend: tien homo- en heterostellen werden 16 uur lang in een luxueuze villa op de Domonicaanse Republiek weggestopt. Ter plekke moesten mensen elkaar masseren, erotische dansjes uitvoeren, striptease doen en bij elkaar in de jaccuzi zitten. Dan zou uiteindelijk wel blijken hoe lang 2 mensen elkaar trouw konden blijven. Het stel dat het langst intact bleef, kon als hoofdrijs 39.000 euro tegemoet zien.
En nu heeft dus een van de kandidaten, de kapper Jean-Pierre, zelfmoord gepleegd - noem het gerust reality ten top. In een nagelaten bericht wijst hij zijn partner Hakim aan als de schuldige van dit drama.
Iedere betrokkene weet voor 1.000 procent zeker dat de zelfmoord niets met deelname aan de show te maken heeft. Zou het? Hoe dan ook: in Frankrijk bestaat inmiddels enige jurisprudentie waarin wordt gesteld dat een tv-producent niet voorbij kan gaan aan de schade die aan kandidaten wordt toegebracht die in extreme programma's optreden. En bestaat de kans dat hij civiel- of strafrechtelijk kan worden vervolgd.