Houd op met rechts gezeur over linkse publieke omroep

Links maakt gewoon betere programma's Rechts moet eens ophouden met zeuren Het is een ritueel terugkerende dans. De "linkse" publieke omroepen en daarmee het excuus voor rechts om de publieken af te schaffen en Nederland uit te leveren aan de visuele bagger van de commerciëlen. Iedere keer wanneer de PvdA de grootste dreigt te worden, slaan de stoppen door bij rechts en trachten ze een excuus te zoeken en te wijzen naar anderen in plaats van in de spiegel te kijken. Complottheorieën Toen de VVD soeverein heerste hoorde je diezelfde achterban niet over de Publieke Omroep, sterker nog, toen de SP de grootste dreigde te worden waren er ook geen aanwijzingen vanuit rechts die naar de Publieke Omroep wezen. Nu echter Diederik Samsom de VVD dreigt in te halen is het internet te klein en zijn de beschuldigingen en complottheorieën niet van de lucht. Voor gefrustreerd rechts heb ik een ogenopener: De rechtse omroepen laten het gewoonweg liggen. De linkse omroepen zijn creatiever en beter in het maken van linkse programma's. Met andere woorden: rechts heeft het aan zichzelf te danken dat links de agenda bepaalt. Verder wil ik er graag op wijzen dat het een eigen keuze is naar programma's te kijken die worden gemaakt door de linkse omroepen VARA en VPRO. Het is ook een keuze te kijken naar de linkse NOS. Er bestaat een mogelijkheid te kijken naar het rechtsere RTL-nieuws. Wanneer al die klagers naar andere programma's gaan kijken gaan de kijkcijfers van de linkse programma's omlaag en daarmee de reclame-inkomsten. Wilderiaanse programma's Verder is het een regelrechte schande dat de TROS en de AVRO geen goede rechtse spraakmakende actualiteitenprogramma's kunnen maken. PowNed begon veelbelovend, maar is nu onderdeel van het systeem en de Hilversumse vertrutting heeft daar ook toegeslagen. Het enige dat PowNed kan doen is Wilderiaanse programma's maken om de aandacht vast te houden, maar kwaliteit leveren, ho maar. WNL is een lachertje met slechte journalistieke programma's. Links wint de mediaoorlog op alle fronten met aansprekende programma's en kwalitatief hoogstaande journalistiek. Voor de rechte huilers heb ik de volgende boodschap: suck it up, kijk naar andere programma's of zorg ervoor dat er hoogstaande rechtse programma's worden uitgezonden. Deze column verscheen eerder op Opiniestukken.com

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  “… Het is ook een keuze te kijken naar de linkse NOS. …”

  Hiet zit wat mij betreft toch echt een probleem. De NOS is niet geprofileerd en moet daarom neutraal zijn (evenals de NTR). Wat betreft de geprofileerde linkse omroepen (VARA, VPRO, etc) heeft de schrijver gelijk.

  Overigens ben ik voor privatisering van de publieke omroep. Het is een systeem uit een tijd waarin toegang tot zendapparatuur zo duur was dat geen enkele vereniging dat kon betalen. Nu is zenden goepkoop en met de opkomst van internet is het nog veel goedkoper geworden.

  • Erwin Kwakkel

   Ik vind de NOS ook niet echt links moet ik zeggen, de VARA en de VPRO wel natuurlijk maar wat betreft die zenders sluit ik me dan ook aan bij de auteur.

   En wat is een geprivatiseerde publieke omroep? Gewoon commerciële zooi dus het afschaffen van de publieke omroep. Kan, maar dat is dus geen privatiseren 😉

   Ik ben nog wel een voorstander van de publieke omroep omdat zij programma’s maken die commercieel minder aantrekkelijk zijn en niet op de commerciëlen te zien zouden zijn (daarom vind ik dat b.v. voetbal ook op de commerciëlen thuis hoort en niet betaald moet worden van publiek geld)

   (in antwoord op kletsmajoor)
   • kletsmajoor

    Ik zie geen verschil in kwaliteit tussen de publieke en commerciële omroepen. Allebei hebben ze enkele programma’s die ik de moeite waard vind, de rest vind ik helemaal niets. Bij de publieken denk ik dan: “zonde van m’n belastingcenten”.

    (in antwoord op Erwin Kwakkel)
 2. Le_bon_sauvage

  Kan me nog goed herinneren hoe Cohen 2 jaar geleden bij Nova werd doorgezaagd over de prijs van een brood en andere cijfertjes. Daar heeft hij deels de verkiezingen verloren.

  Nee, dan Wilders bij RTL-z of bij WNL, een-tweetjes met die herintreder van een Eerdmans, mislukt als politicus én als journalist. Cohen mag dan niet weten wat een brood kost, Jinek denkt dat anderhalve ton een middeninkomen is…

  Rechts heeft hoge zuurgraad (hoewel met SP vroeger ook weinig te lachen viel). 35 jaar rechtse kabinetten en nog hele tijd verongelijkt lopen doen. Er zijn helaas veel recalcitranten en gefrustreerden in dit land die dat wel aanstaat.

  Links staat voor pluriformiteit. Tja, laat dat net een opdracht zijn van de publieke omroep. Wilders weigert DWDD want dat vind ie multiculti-kliek. Wat een bedroevende vent. Ja natuurlijk is ‘t VARA en heeft Rottenberg daar een eigen slaapkamer (maar ook Jort Kelder), maar het is een feest van diversiteit en openheid. Rutte zat er laatst. Als Wilders zou zeggen “ik pas voor 10 minuten aan tafel waarbij Mathijs er 8 vol lult”, dan heeft hij een punt. Maar dat zegt ie niet.

  De VK zou zgn links zijn, als dat waar is doen ze periodiek wel heel masochistisch aan zelfkastijding. Ooit een columpje gelezen van Marbe, Sommer of Kluveld, of V. Leeuwen, of zelfs die blog-amateur Bertje Brussen? Daar haalt de Telegraaf z’n neus nog voor op. En heeft de Telegraaf dan ooit een column gehad van pak ‘m beet Marcel v. Dam? Precies, zuur vs. pluriform.

 3. Pietje_Precies

  tja, makkelijk lullen. de “rechtse omroepen” zijn eerder te vinden bij de commercielen, en dus gebaat bij hoge kijkcijfers. De linkse zitten vooral bij de PO, en drijven op subsidie. Gister ook weer van de VPRO, een prachtig pamflet over de gevolgen voor individuen van ons zgn guurrechtse bewind. Dit was gewoon een uur lang een PvdA commercial. Zeer eenzijdig maar prachtig gefilmd, dat wel. Toch budget zat…..

  • Stiefeltje

   Een PvdA commercial? Als je de boodschap die dat programma uitdroeg zo bekijkt, vrees ik dat alle hulp voor jou te laat of iig tevergeefs is. Je hebt er iig geen bal van begrepen. Typerend voor de afgestompte geesten die alles dat buiten hun uiterst minuscule denkraampje past links oid noemen.
   Ik noem al dat soort reacties dom. Ook al een kenmerkende eigenschap van de druiloren die links als stopwoordje gebruiken..

   (in antwoord op Pietje_Precies)
 4. Leon NL

  Kijk de EenVandaag aflevering van zojuist eens na zou ik zeggen, enough said

Reacties niet toegestaan