Moslim-fundamentalisme: Barbaars en hypocriet

Een mensenleven is minder waard dan een vermiste profeet Honderdduizend dollar looft de Pakistaanse minister van spoorwegen uit aan degene die de maker van het anti-profeetfilmpje vermoordt. Ironisch dat deze minister het bedrag in dollars uitlooft, tenslotte is dat de valuta van de vijand, maar goed hij looft dat uit en vraagt tegelijkertijd dat de Taliban en Al Qaida de handen ineenslaan tegen de anti-Mohammed film. Het zegt iets over het denken van extremisten. Deze moslimextremisten zijn doodstil wanneer tienduizenden Syriërs worden vermoord, zijn doodstil wanneer andersdenkenden in Iran worden opgehangen, zijn doodstil wanneer martelen in Marokko gemeengoed is, maar gaan helemaal los over een filmpje van een profeet die al een tijdje niet meer in levende lijve is gezien. Het interessante is dat de moslimextremisten worden gesteund door links-intellectuelen. Het waarom is duidelijk. De moslimextremisten en de links-intellectuelen lopen samen te hoop tegen het Westerse "imperialisme" dat wordt geleid door de Verenigde Staten van Amerika.  Ook voor de links-intellectuelen is een mensenleven minder waard dan een dode profeet. Een enge alliantie,  voornamelijk voor de linkse "vrijheidslievende" medemens die het eerste aan de beurt zijn in een land waar de sharia op rigoureuze wijze wordt uitgevoerd.  De vrijheidslievende moslim heeft dat haarscherp in de gaten., vandaar Libië waar liberale moslims massaal in opstand zijn gekomen tegen Al Qaida en fundamentalistische mosims, mijn zegen hebben deze liberalen, dat zij de fundi's maar met wortel en tak mogen uitroeien. Het probleem zit hem dus in de moslimfundamentalisten en niet in de moslims an sich, wat sommigen ons trachten voor te houden. Maar wat is de trekker bij de moslimfundi's?  Geen massademo tegen massaslachtingen in Syrië, of toentertijd in de Soedan - sterker nog massaslachter Omar al-Bashir kon vrijelijk in de bij de OIC aangesloten landen reizen terwijl en een internationaal arrestatiebevel op zijn naam stond - doodse stilte van de moslimfundi's wanneer andersdenkenden in Iran worden opgehangen of gestenigd, geen woord over de stelselmatige martelingen in Marokko en andere islamitische landen, maar helemaal uit hun dak gaan wanneer er een film, of een tekening wordt gemaakt over een historische figuur met religieuze betekenis. Barbaars en hypocriet zijn enige kernwoorden die mij te binnen schieten bij de situatie die moslimfundamentalisme heet. Deze column verscheen ook op www.columnisten.eu

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. WimB

  Erg knap van de auteur om een verschil te zien tussen moslims en moslim-fundamentalisten, dat is niet iedereen gegeven. Nu nog wat oefenen op het verschil tussen links-intellectuelen en links-extremisten. Ook dat verschil is er namelijk…

 2. Niegol

  Oh god, er kan weer eens op links gehakt worden… De auteur heeft blijkbaar nog niet door dat de Wilders retoriek van een paar jaar terug inmiddels minder modieus geworden is.

  En dat van die “linkse “vrijheidslievende” medemens”, die zo masaal die talibanners ed zouden willen knuffelen. Toch zie je die “vrijheidslievende” opmerking voornamelijk bij rechts-populisten, met de tea party als ultiem voorbeeld.

  Weet de auteur wel waar hij eigenlijk op tegen is? Heeft hij niet jarenlang rechtse propaganda (die hij hier compleet onsamenhangend in zijn artikel heeft verweven, want waar hij “Het waarom is duidelijk” schrijft, ontbreekt vervolgens iedere vorm van argumentatie) als zoete koek geslikt, en ageert hij nu juist tegen de verkeerde kant?
  Je weet wel, die rechtse kliek, die het middenoosten met hun olie maar wat interessant vinden en daar gretig zaken mee doen. En dat zijn dezelfde machtige arabieren die daarna al qaida met dat (aan onze pomp verdiende) geld van wapens voorzien.

  Misschien toch meer naar feiten kijken in plaats van one-liners geloven?

 3. Peter

  Beste man je weet niet waar je het over hebt. Ik stem zeker links (SP) maar ben zeker geen suporter van terroristen. Onder Ronald Reagan zijn er behoorlijk veel wapens verkocht aan niet echt koshere landen. Misschien zijn er zijn er in groen links kringen nog mensen die alle straatnaambordjes in nederland ook in het turks en marokkaans willen zien. Maar jij bent of te geborneerd vvd of pvv stemmmer of al jarenlang het contact met de mensheid verloren. Kijk mensen die hier de boel willen vergallen en homo’s bedreigen mogen wat mij betreft direct uitgezet worden, laat dar geen misverstand over bestaan. Maar alle links intelectuelen ter wereld over een kam scheren.. mwwwaaah. Dat is gewoon pure ophitsing. En qua massa slachtingen kan de verenigde staten er ook wat van hoor. Je dacht toch niet dat al die soldaten zich uit puur idealisme laten uitzenden? Naar landen waar ze met eigen wapens bevochten worden(Afghanistan)(Irak). Nee goed en slecht zijn inwisselbaar soms. Maar nadenken kost wat moeite.

Reacties niet toegestaan