‘Een oude grijze partij’: houdt helemaal níemand meer van GroenLinks?

GroenLinks is in crisis en verval. Zonder voorzitter, zonder politiek leider. De Twitteraars kennen geen mededogen: ‏‪@LamyaeA Ik mis jongeren hier. GL lijkt een enorm oude, grijze partij ‪@barrysmit Minder allochtonen dan bij een PVV-bijeenkomst. ‪@Thdegraaf Kom op GroenLinks! D66 heeft meermalen bewezen dat er leven is na de dood... ‏‪@XandervdWulp Kijk naar Sap en Halsema.  Zie het verschil in looks. Leiding en achterban groeiden uit elkaar. ‏‪@jndkgrf Het wordt tijd dat er meer vrouwen op cruciale functies komen in ons land. Dan is er nooit meer oorlog ‪@HumbertoTan Zelden gezien hoe een partij zichzelf overbodig maakt. ‪@TijlMTBeckand Straks stapt ook t logo van Groen Links nog op... ‪@ArjanDasselaar Zin in de toekomst. Want god weet dat het *nu* in elk geval niet leuk is. ‪@jacobinedc_geel Er blijft alleen schaduw over, en niemand om er overheen te springen... ‪@DominiqueHeyde Overwogen die anderen die geen vertrouwen hadden weg te sturen? Nee niet overwogen. ‪@CarlaWijn Voordeel: vanaf 0 kun je alleen nog maar groeien ‏‪@drbrambakker Iedereen is weg: Femke, Jolande, Ineke, het bestuur... Binnenkort op Marktplaats de restanten? ‏‪@RoderikvGrieken Onbegrijpelijk dat ‪#GLbestuur uit eigen beweging opstapt. Je kunt niet partijleider wegsturen en er zelf achteraan gaan.  

1 Reactie Doe mee met de discussie →


 1. blauwediender_2013

  Er is niets aardigs te lezen over GL en Jolande Sap. Zij heeft in haar eentje de hele partij en de leden geschoffeerd om voor de muziek uit te gaan lopen tijdens het beruchte Kunduz-akkoord (politiemissie) en bij het lente-akkoord. Jolanda had maar één doe en dat was het vergaren van macht. Zij had blijkbaar dringende (bijna ziekelijke) aandacht nodig en zocht die bij de natuurlijke opponenten van GL. De hang naar macht was groter dan de belangen van de partij, de leden en de kiezers.

  Tijdens de vergadering van de Partijraad vanmiddag heb ik van Heleen Weenink en van niemand anders van de mede-verantwoordelijken één woord gehoord dat overeenkwam met het gedrag en de houdign van Jolande Sap zoals hierboven beschreven. Vage aanduidingen over ego’s en verlies in vertrouwen waren de enige verwijzingen naar de eogtripperij van Jolande.
  Hoe kan iemand daar nu iets aardigs over zeggen?

  De lovende woorden kwamen slechts uit de monden van wolven in schaapskleren. Ik kan me niet aan de indruk trekken dat de leden van GL blij zijn met het vertrek van Jolande en het bestuur. Tegelijkertijd is er voorlopig geen enkele duidelijkheid over de toekomst, als die er nog komt voor deze partij.

  Politiek is één grote slangenkuil, waar slangen ratten opvreten, waar ratten worden gevoerd aan de slangen en waar slangen elkaar opvreten.

Reacties niet toegestaan