Noodweer op komst: code geel in zuidelijke provincies

Je zou het niet verwachten als je nu naar buiten kijkt, maar aan het eind van de dag worden fikse onweersbuien verwacht. Voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg geldt zelfs code geel.

"Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen,” klinkt het advies. Gisteren waren er ook al flinke regenbuien. "Vandaag zou er best nog meer water uit de lucht kunnen vallen," aldus Diana Woei van Weerplaza.

Vanaf 16 uur zijn er onweersbuien, hagel en lokaal veel neerslag te verwachten. Het noodweer houdt aan tot ongeveer 21 uur. Ook morgen blijft het nat. "Morgen krijgen we te maken met de restanten van de buien die vandaag ontstaan. Het is overwegend bewolkt met ‘s ochtends in het noorden regen,” aldus Woei.

Vanaf vrijdag wordt het droog en aangenaam warm met temperaturen van 19 tot 21 graden. In het weekend lopen de temperaturen op. "Vanaf maandag breekt een droge periode aan met zomerse omstandigheden”, zegt de weervrouw. "Woensdag en donderdag worden waarschijnlijk de warmste dagen met in het zuiden kans op tropische waarden.”