Het gaat niet goed met de dierentrek in Tanzania

Normaal gaan ze er 1 keer naartoe, naar Kenia, vanuit Tanzania, om zich daar te voeden. Meestal tussen juli en oktober. Daarna gaan de gnoes, gazellen en zebra's massaal weer naar hun thuis in het Serengeti-gebied in Tanzania. Maar dit jaar zijn de dieren meteen weer teruggegaan naar Kenia. Natuurwetenschappers maken zich zorgen. Opnieuw naar Kenia "is zeker niet normaal," zegt Nicolas Murero, dierenexpert van het Keniaanse Narok Country Wild Life Forum. "We maken ons er zorgen over dat de migratie volgend jaar misschien wel helemaal uitblijft." In Tanzania is het op dit moment zo droog en er is zo weinig vers gras dat de dieren er niet genoeg voedsel kunnen vinden. Het probleem is dat in Kenia het droogteseizoen net begint, waardoor ook Kenia geen soelaas meer biedt. Als de dieren massaal gaan meanderen, kunnen ze in conflict komen met veehouders die geen duizenden gnoes op hun land willen hebben. Behalve de zorgen van natuurbeschermers en -wetenschappers zijn er vast ook zorgen bij de toeristische industrie. De dierentrek is jaarlijks een enorme trekpleister, vooral waar de duizenden gnoes over de Mararivier springen, tussen Kenia en Tanzania.  

Bron(nen):   TimesLive  Nu    

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. marianne martens

    Treurig voor al die massa’s dieren. Gironummer 555 instellen voor de boeren aldaar. In Nederland hebben we een ganzen- meeuwen- kauwen- honden- katten-mussen- koeien- varkens- geiten- duiven en pissebedden meldpunt zodat we de aanvaller/ mens kunnen beschermen en vergoeden tegen menselijk leed.

  2. De Staatsburger

    Ik kom daar toch nooit.

  3. Dead Silence

    Gnoes allemaal slopen en de Afrikanen trakteren op gratis hamburgers. Dan hoeven we ons ook geen zorgen meer te maken binnen een paar jaar over leeuwen, luipaarden, etc.. Natuurlijk meen ik hier niets van. Marianne Thiemen zal wel weer woest worden en ons Nederlanders de schuld geven.

Reacties niet toegestaan