Meer dikke mensen op het platteland en andere feitjes in de nieuwe Bosatlas

Nederland bestaat voor maar liefst 65 procent uit landbouwgrond en we zijn de tweede grootste exporteur van agrarische producten ter wereld. Het zijn maar een paar van de vele wetenswaardigheden die je kunt lezen in de nieuwe Bosatlas van het Voedsel.

Er is bijvoorbeeld ook in kaart gebracht dat overgewicht zich concentreert in agrarische gebieden. En er staat dat de gemiddelde Nederlander dagelijks 9 euro uit geeft aan eten en drinken, waarvan 6 thuis en 3 buitenshuis. Verder verdienen de supermarkt en de industrie ieder 3 cent aan een brood, de boer maar 1 cent. En voor wie het wil weten: vrouwen eten 10 procent meer taartjes dan mannen.

Terug naar de export: Geen land ter wereld exporteert meer kaas dan Nederland. We zijn ook de grootste verkoper van kalfsvlees en wereldmarktleider in de veredeling: 35 procent van de wereldwijd verhandelde zaden voor tuinbouw en 60 procent van de pootaardappelen komen uit Nederland.

Ondanks al die grote getallen, hebben we bij lange na niet genoeg ruimte voor de totale consumptie van de Nederlandse bevolking. Daar is zo schrijft de nieuwe Bosatlas een oppervlakte voor nodig die drie keer zo groot is als ons land.

Bron(nen):   Volkskrant      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Hans H

    Vergeet de bonen niet. In Andijk zit een veredelaar, veruit ‘s werelds grootste zonder wiens bonen de wereld geen bonen zou eten.

Reacties niet toegestaan