Doneer wanten voor de verbrande pootjes van koalaberen

Tijdens de grote bosbranden in het zuiden van Australië liepen veel koalaberen brandwonden op. Heel pijnlijk voor de diertjes, maar dierenwelzijnsorganisaties hebben een manier bedacht om ze te helpen: wanten kunnen de gehavende pootjes beschermen. Australiërs is serieus gevraagd om zoveel mogelijk wanten te doneren. Het Internationale Fonds voor Dierenwelzijn heeft op Facebook een patroon geplaatst dat mensen kunnen gebruiken om de wanten te naaien. Daarbij staat de tekst: 'Koala's hebben dringend je hulp nodig. Knip alsjeblieft dit patroon uit en zorg dat je vrienden ook gaan naaien.' Wel van 100 procent katoen alsjeblieft. Koala's zitten een groot deel van de tijd hoog in eucalyptusbomen. Ze zijn traag en hebben daarom moeite om op tijd weg te vluchten voor het vuur.

Bron(nen):   Telegraph      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. FritsB

  De bosbranden in Australië komen al eeuwenlang voor, domweg omdat eucalyptusomen bijzonder gemakkelijk en vooral snel branden (er zit nogal wat vluchtige olie in). Koala’s zijn dus altijd al verbrand omdat ze niet weg konden komen, net als al die andere dieren die in dergelijke bossen leven. Is het dan niet veel handiger om ze maar meteen af te maken? Die verbrande pootjes groeien echt niet meer aan.

 2. Mavis Wanczyk Wanczyk

  Meer items
  Goede dag,
  Mijn naam is Mavis Wanczyk, winnaar van de powerball jackpot $ 758,7 miljoen in augustus 2017. Ik en mijn familie hebben besloten om elk $ 5 miljoen te verdelen aan maar een paar gelukkigen over de hele wereld. Neem contact met mij op via
  E-mail: maviswanczyk12345@gmail.com voor info / claim.

  Lees verder:
  http://Money.cnn.com/2017/08/23/News/Powerball-700-Million-Jackpot/Index.html

  Het beste,
  Mavis Wanczyk.

Reacties niet toegestaan