Vrouw filmt het exacte moment dat haar telefoon wordt geraakt door bliksem

Een vrouw wist het exacte moment vast te leggen waarop de bliksem inslaat in haar telefoon.

Tracey Kutluol uit Galashiels bij de grens van Schotland wilde een onweersbui donderdagavond filmen met haar iPhone. “Straks word ik nog geëlektrocuteerd,” grapte ze nog voor ze het raam open deed om het onweer beter te kunnen zien.

In de video zijn donkere wolken te zien en er klinken harde donderslagen vlak voordat een bliksemschicht haar telefoon raakt. De beelden zijn inmiddels tienduizenden keren bekeken.

De 43-jarige moeder van twee zei dat haar leven voor haar ogen voorbij flitste toen de bliksem insloeg. Ze voelde een elektrische schok die door haar linker arm trok. Het leek alsof er duizenden naalden in haar arm prikten, vertelt ze. Volgens de vrouw heeft haar nieuwe rubberen telefoonhoes haar gered. Die werd enkele uren voor de blikseminslag thuis bezorgd.

Tracey zegt nog: “Ik probeerde te filmen hoe donker het was en hoopte een bliksemflits vast te kunnen leggen, maar ik had nooit gedacht dat ik zelf geraakt zou worden.”

“Als de bliksem niet was ingeslagen op het rubber dan was mijn telefoon waarschijnlijk geëxplodeerd,” gaat ze verder. De schade had dan veel groter kunnen zijn. “Ik heb verder geen pijn meer en ook mijn kinderen mankeren niets. Alleen mijn lamp in de keuken is ontploft.”

Bron(nen):   The Telegraph